|
 

Flexibilització de les mesures sanitàries a partir del 23 de novembre

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 22:11
  • Cada 15 dies hi haurà canvis de mobilitat, d’obertura dels comerços o establiments de restauració, entre d’altres, sempre que les dades de la pandèmia siguin positives

A partir de dilluns s’inicia l’obertura progressiva d’algunes activitats a tot Catalunya afectades per la Covid-19. Així ho ha anunciat la Generalitat, atès que l’evolució de la pandèmia dona senyals positives, i s’ha decidit un pla de desescalada en 4 trams de 15 dies cadascun. A partir del 23 de novembre s’inicia el primer tram, que inclou les següents mesures:

Tram 1: del 23 de novembre al 6 de desembre

Trobades socials : Les reunions i trobades socials poden ser d'un màxim de sis persones d'una mateixa bombolla de convivència habitual.
Comerços i centres comercials : El petit comerç de menys de 800 metres quadrats i els mercats ambulants poden obrir amb un 30% de l'aforament. Els locals més grans de 800 metres quadrats poden disposar del 100% de la superfície aplicant també l'aforament del 30%.
Bars i restaurants : Poden obrir des de les 6 fins a les 21.30 h. S'ha de respectar una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules diferents o grups de taules, amb un màxim de 4 comensals per taula, excepte quan es tracti de grups bombolla. Els interiors han de complir un 30% de l'aforament amb una bona ventilació natural o forçada, mentre que les terrasses no tenen limitació d'aforament. El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.
Activitats culturals : Es mantenen oberts els museus, les biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament, i els parcs infantils fins a les 8 del vespre. Poden obrir els cinemes, teatres, auditoris i les sales de concerts amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones.
Esport : S'obren les instal·lacions i els equipaments esportius a l'aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d'accés. Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats poden obrir amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia, sense que es pugui fer ús dels vestidors (excepte en el cas de les piscines). Es mantenen suspeses les competicions.
Mobilitat : Es manté el confinament perimetral a tot Catalunya i en cada municipi el cap de setmana, de les 6 el matí de divendres a les 6 del matí de dilluns.


Tram 2: del 7 de desembre al 20 de desembre

Comerços i centres comercials : S'amplia al 50% l'aforament permès en el petit comerç, els mercats ambulants i establiments més grans de 800 metres quadrats. Els centres comercials poden obrir amb el 30% de l'aforament, excepte les zones comunes.
Bars i restaurants : s'amplia l'aforament de l'interior dels establiments al 50%.
Activitats culturals : En cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts l'aforament s'amplia al 70% amb un màxim de 500 persones.
Esport : Es poden fer activitats esportives a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada, que no té limitació.
Mobilitat : El cap de setmana, de les 6 el matí de divendres a les 6 del matí de dilluns, es permet la mobilitat dins la comarca.


Tram 3: del 21 de desembre al 4 de gener

Trobades socials : Les reunions s'amplien a 10 persones màxim, que poden ser de fins a 2 bombolles de convivència habituals o 1 bombolla ampliada.
Comerços i centres comercials : Els establiments més grans de 800 metres quadrats poden aplicar la limitació d'aforament en tota la superfície.
Activitats culturals : S'amplia al 70% l'aforament als museus, biblioteques i sales d'exposició.
Esport : Les instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure poden obrir amb un aforament màxim del 70%, juntament amb els gimnasos i equipaments esportius (sense que es pugui fer ús dels vestidors) i piscines. L'activitat física a l'interior està limitada al 50% de l'aforament.
Mobilitat : S'aixeca confinament perimetral a tot Catalunya, i també les restriccions de mobilitat els caps de setmana.


Tram 4: del 5 de gener en endavant

Comerços i centres comercials : Els centres comercials poden obrir al 50% de l'aforament, tret de les zones comunes dels centres comercials.
Bars i restaurants : S'amplia a 6 els comensals per taula excepte que es tracti del mateix grup bombolla.
Activitats culturals : Els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts l'aforament poden obrir amb un aforament del 70%, però amb un màxim de 1.000 persones.
Esport : Es recuperen les competicions.

 

Last update 20.11.2020 | 12:12