|
 

L'Ajuntament apuntala les polítiques de dinamització econòmica amb l'ampliació del programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 13:28
  • Un any més el consistori comptarà amb tres professionals qualificats en els departaments de Comerç, d’Empresa i d’Agricultura, per fomentar la promoció econòmica

La Junta de Govern local ha aprovat la pròrroga del programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), coordinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquest projecte garanteix que tres professionals qualificats en els àmbits de l’empresa, el comerç i l’agricultura treballin al consistori amb l’objectiu de fer progressar econòmicament la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez , ha explicat: “ Impulsem la creació i la diversificació de l'activitat econòmica a través de la contractació d’aquest personal tècnic, que són titulats i titulades superiors o de grau mitjà, per treballar en el desenvolupament de la ciutat ”. El regidor ha afegit: “ Així, conjuntament amb altres agents del territori, promovem que es generin més oportunitats per a les empreses per seguir creixent, i també més oportunitats laborals pel veïnat ”.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts compta amb tres AODL’s vinculats a la Regidoria de Promoció Econòmica i de la Ciutat:

  • La tasca de l’ Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Departament de Comerç és analitzar el teixit econòmic i social del municipi per a la identificació de les necessitats municipals en matèria de promoció i dinamització comercial, i, en base a aquestes, dissenyar i implementar programes d’actuació per tal d’aconseguir la seva modernització i el manteniment de l’activitat comercial.
  • La tasca de l’ Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Departament d’Empresa és analitzar el teixit econòmic i social del municipi per a la identificació de les necessitats municipals en matèria de promoció econòmica i ocupació, i, en base a aquestes, dissenyar i implementar programes d’actuació per a la seva millora i desenvolupament.
  • La tasca de l’ Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Departament d’Agricultura és crear eines que afavoreixin al manteniment dels cultius agrícoles actuals i la recuperació dels terrenys abandonats o en desús, per tal de facilitar l'accés a la terra de nous agricultors o d’aquells que vulguin ampliar la seva producció, potenciant-ne el consum de producte de proximitat, la sobirania alimentària i l’agroecologia, i així mantenir activa la zona agrícola del terme i preservar els seus valors econòmics, socials, culturals, ambientals i paisatgístics.

La contractació d’aquest personal es fa mitjançant una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb un import de 36.000 euros cada un.

Last update 01.12.2020 | 13:32