|
 

L'Ajuntament demana que les persones que tinguin aus de corral a l'àmbit domèstic extremin les mesures sanitàries

Dimecres, 16 de desembre de 2020 a les 16:32
  • S’han declarat diversos focus d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat a diferents indrets d’Europa, i cal protegir les aus de corral del contacte amb les aus salvatges

Sant Vicenç dels Horts està inclòs al llistat de municipis de zones d’especial risc d’introducció d’Influença Aviària d’Alta Patogenicitat a l’Estat. Les aus migratòries entre l’agost i desembre abandonen les zones on han passat la primavera i estiu i migren a llocs més càlids, i durant aquesta migració poden fer aturades al nostre municipi. Així, cal protegir les aus domèstiques perquè no puguin estar en contacte amb les salvatges, i evitar el risc de contagi del virus.

Les explotacions d’aus de corral estan inscrites al Registre d’Explotacions Ramaderes de Catalunya i passen els controls sanitaris pertinents, però no és el cas de les persones que tenen aus de corral a casa per autoconsum. Per aquest motiu l’Ajuntament demana:

• Que els particulars que tenen aus de corral d’autoconsum, que ho comuniquin al departament d’Agricultura i Ramaderia i Pesca de la Generalitat .
• Es prohibeix la cria d’ànecs i oques amb altres espècies d’aus de corral.
• Cal protegir les aus d’autoconsum del contacte amb les aus salvatges (ànec, cigonya).
• Cal impedir l’accés de les aus salvatges a l’aigua de beguda i al menjar de les aus d’autoconsum.
• No es pot subministrar aigua procedent de rius, basses o altres fonts exteriors.

L’Ajuntament, a més, recorda que no es poden tenir més de 4 aus de corral a l’habitatge, i que cal netejar i desinfectar periòdicament les instal·lacions on s’allotgen, els abeuradors i les menjadores.

La regidora de Salut Pública, María Peláez , ha explicat: “ Per motius de la nostra situació geogràfica rebem la visita de moltes aus migratòries, i cal evitar que entrin en contacte amb les aus de corral. Demanem responsabilitat a les persones que tinguin galls i gallines a casa i que extremin les precaucions per garantir la salut pública ”.

Last update 16.12.2020 | 16:42