|
 

La Junta de Govern aprova l'avantprojecte de construcció de la futura residència de la gent gran

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 10:30
  • L'equipament s'ubicarà a l'esplanada del Molí dels Frares, prop de la comissaria de Mossos d'Esquadra, i disposarà d’espais amplis i lluminosos

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha donat llum verda a la nova residència de la gent gran que s’ha de fer a l’esplanada que hi ha al Molí dels Frares. La Junta de Govern ha aprovat l’avantprojecte de construcció de l’equipament, elaborat per l’equip tècnic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que preveu que sigui més ampli que l’inicial i gaudeixi de bona il·luminació natural. Com que l’equipament ocuparà una mica més d’espai, el ple municipal del 15 d'octubre va aprovar una modificació puntual de Pla General Metropolità en fase inicial per poder destinar-hi més terreny. Al setembre ja es va aprovar el reglament intern de l'equipament.

La regidora de Gent Gran, Mireia Vergés , ha explicat: “ Sant Vicenç dels Horts necessita aquest equipament, i amb l’avantprojecte que tenim garantim que oferirà el millor servei possible a les nostres persones grans”. I ha afegit: “L’Ajuntament sempre estarà al costat del Consell de la Gent Gran per acompanyar-lo en les seves reivindicacions, i aquesta és una de les històriques ”.

Com serà l’equipament?

L'avantprojecte preveu la construcció d'un edifici de 4.131,82 m2 distribuïts en quatre plantes i integrat en l'entorn. A més, comptarà amb un espai obert per a la realització d'activitats a l'aire lliure. A la planta baixa hi haurà els espais i serveis comuns de centre de dia i la residència (sala de motricitat, podologia, plàstica, perruqueria ...), els espais administratius i de direcció, la sala d'estar, el menjador, l'aula polivalent i una terrassa exterior coberta.

La primera i la segona plantes acolliran la majoria de les habitacions de la residència, 33 cadascuna. El terreny fa que el pis inferior a la planta baixa tingui dos nivells: el -1, que quedarà a nivell de carrer i amb vistes al jardí, i el soterrani. La planta -1 acollirà habitacions dobles, mentre que al soterrani s'ubicaran espais de magatzem, vestuaris de personal i instal·lacions.

Last update 28.12.2020 | 10:33