|
 

Aprovat el projecte per millorar la carretera de Torrelles a l'alçada del polígon de Sant Antoni

Dimarts, 2 de febrer de 2021 a les 09:22
  • Es construiran tres passos de vianants, amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de les persones que creuen la via per anar al polígon industrial

La Diputació de Barcelona ha aprovat el projecte per construir una mitjana i tres passos de vianants, un dels quals amb semàfor, a la carretera BV-2005 en el tram confluent amb el carrer de Sant Joan. El projecte s’ha consensuat amb l’Ajuntament i estarà finançat per ambdues administracions. D’aquesta manera es crearà un itinerari que permeti creuar amb seguretat la carretera entre els polígons de Can Coll i de Sant Antoni.

El consistori havia detectat de forma continuada que les persones vianants creuaven la carretera per aquest punt, atès que és el camí més directe a peu entre l'estació de FGC de Sant Vicenç i el polígon de Sant Antoni. L'actual connexió pels vianants està situada a una distància molt major i implica arribar fins a la rotonda de la pl. dels Països Catalans. Amb la construcció de la mitjana i dels passos de vianants, millorarà la seguretat de les persones i, a més, també s’incrementarà la velocitat comercial de les línies interurbanes L62, e20 i L71 en sentit Torrelles, atès que s’instal·larà la parada a la mitjana i no caldrà que els autobusos es desviïn pel lateral de la carretera.

Així, es crearan tres nous passos de vianants, adaptats a persones de mobilitat reduïda i a persones invidents (disposaran de paviment rugós). El pas de vianants que creua la carretera disposarà a més d'un semàfor amb polsador. S'instal·laran nous fanals per incrementar la seguretat de l'entorn, i mobiliari urbà, com bancs i papereres.

Aquest projecte implicarà també una actuació complementària per part de l'Ajuntament: és previst que el c. del Polígon de Sant Antoni passi a ser de sentit únic, entre els carrers del Torrent Isbert i de Sant Joan. Aquesta actuació permetrà la conversió de l'estacionament de vehicles del costat de la riera de cordó a semibateria, incrementant les places disponibles.

 

Last update 09.02.2021 | 07:22