|
 

Baixen els fets delictius a Sant Vicenç dels Horts i es reforça la coordinació dels serveis de seguretat

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 10:53
  • S’ha celebrat la primera Junta de Seguretat de l’any, amb la participació de tots els cossos policials i, per primer cop, de Bombers i Protecció Civil

La sala de plens de l’Ajuntament va acollir ahir la primera Junta local de Seguretat del 2021, presidida per l'alcalde de la ciutat, Miguel Comino; el Subdelegat del Govern d'Espanya a Barcelona, Carlos Prieto; i la Subdirectora General de Coordinació de la Policia de Catalunya, Bengonya Curto. Hi ha participat tots els cossos de seguretat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) i, per primer cop, s'hi ha sumat Bombers i Protecció Civil.

En aquesta trobada es va posar sobre la taula la situació de la seguretat del municipi, i s’ha fet un balanç del darrer trimestre i de tot l’any 2020. Les dades mostrades assenyalen una tendència positiva, ja que s’han reduït els fets delictius i es considera que Sant Vicenç dels Horts és un municipi segur. En concret, les infraccions penals han caigut un 19% respecte el període anterior, i les detencions han baixat un 43%. Del total de fets delictius registrats, s’han resolt el 36%, un augment de set punts respecte el 2019.

El valor afegit que suposen aquestes trobades és el de la coordinació entre els equips dels cossos de seguretat i d’emergències. Així, els diversos representants es van emplaçar a seguir treballant conjuntament per apuntalar aquestes xifres i que millori la seguretat ciutadana a la nostra ciutat. Tot plegat en un context de pandèmia, on la multiplicitat de mesures restrictives canviants que hi hagut s’ha sumat a la tasca habitual de suport al veïnat i vetlla per la seguretat que es desenvolupa.

Last update 10.02.2021 | 10:55