|
 

Es tripliquen les donacions de sang a Sant Vicenç dels Horts

Dimecres, 17 de febrer de 2021 a les 15:48
  • El Banc de Sang i Teixits va recollir el 2020 més d’un miler de donacions en les jornades organitzades al municipi, fet que mostra el compromís ciutadà en any de pandèmia

Pràcticament cada mes una unitat del Banc de Sang i Teixits s’instal·la a Sant Vicenç dels Horts per facilitar que el veïnat col·labori amb la institució i doni sang i plasma. D’aquesta manera, es garanteix que persones en risc puguin rebre transfusions i s’afavoreix la seva recuperació. Durant l’any 2020, marcat per la pandèmia de la Covid-19, la ciutadania va mostrar el seu compromís i solidaritat i va respondre més que mai a la crida del Banc de Sang.

En total es van recollir 1.039 donacions, dada que gairebé triplica la de l’any 2019, quan es van recollir 394 donacions. La jornada que més afluència de persones va tenir va ser la que es va organitzar al mes d’abril, en la que es van recollir 266 donacions.

La regidora de Salut Pública, María Peláez , ha donat les gràcies a totes les persones i ha afirmat: “ Són dades molt positives que mostren la gran solidaritat dels vicentins i les vicentines; en condicions adverses, la ciutadania se sobreposa i es mobilitza per ajudar a qui més ho necessita. Seguirem acollint jornades de donació de sang, animem a tota la població a fer un petit gest que pot salvar moltes vides ”.

La darrera jornada organitzada va ser el passat 15 de febrer, on es van recollir 60 donacions. La propera serà el 29 de març. Darrerament la unitat del Banc de Sang i Teixits s’instal·la a l’edifici municipal de Can Comamala (carrer de Mn. Jacint Verdaguer, 105-113), on se segueixen totes les mesures sanitàries.

Last update 17.02.2021 | 15:52