|
 

El Ple de febrer debatrà reforçar les polítiques en favor de la igualtat i el feminisme

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 09:20
  • La sessió serà telemàtica, tindrà lloc dijous 18 de febrer a les 19 h, i es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç i al canal de Youtube de l’Ajuntament

El Ple del mes de febrer estarà marcat pel debat sobre l’adhesió de l’Ajuntament al 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat, 2021-2025 del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Aquest document estratègic recull diverses accions a desenvolupar en els propers anys des dels ajuntaments i el Consell Comarcal, que tenen per objectiu promoure la igualtat real i efectiva entre dones i homes.

En aquest mateix sentit, també es debatrà la pròrroga del contracte de l’atenció jurídica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones “A prop teu”. Aquest servei, situat a la Foneria , ofereix informació, orientació i assessorament en tot allò relacionat amb la vida de la dona, proporcionant eines i estratègies personals i socials.

La sessió serà el dijous 18 de febrer i començarà a les 19 h, i tornarà a ser telemàtica. Es podrà seguir en directe per Ràdio Sant Vicenç i el canal de Youtube de l’Ajuntament .

Protecció del pont palanca

Un altre dels punts destacats serà el debat per vetllar pel patrimoni històric local. En concret es vol demanar al departament de Cultura de la Generalitat que s’inclogui el pont palanca de la Riera de Torrelles al catàleg de Béns Culturals d’Interès Local (BCIL), donada la seva singularitat arquitectònica. Per altra banda, també es debatrà l’adhesió de l’Arxiu Municipal de Sant Vicenç dels Horts a la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, inclosa dins l’Oficina de Patrimoni Cultural.

Altres temes de la sessió

També es votaran i debatran altres temes d’interès al Ple de febrer, com ara:

• Protecció de l’espai forestal: es debatrà l’aprovació de l’addenda econòmica per l’exercici 2021 del conveni marc de col·laboració per a la protecció, millora i desenvolupament integral del territori agroforestal de les muntanyes del Baix. Per altra banda, es debatrà aprovar el conveni de delegació dels ajuntaments del servei de protecció de la legalitat urbanística als àmbits del Parc Natural de la Serra de Collserola i del Parc Agrari del Baix Llobregat a favor de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

• Servei d’Atenció Domiciliària: el Ple debatrà l’aprovació del plec de prescripcions tècniques i plecs de clàusules administratives particulars que han de regir la contractació del servei d’atenció domiciliària (SAD), així com l’inici de l’expedient de contractació.

Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple. Com estableix el Reglament, es podrà sol·licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació o interès directe, adreçant una petició per escrit fins al dia abans de la celebració del Ple.

Podeu consultar tots els temes del Ple en l’ordre del dia .

Audiència Pública

Des que se celebren els plens municipals de manera telemàtica, les audiències públiques es convoquen el dijous de la setmana següent, també de manera telemàtica. Així, la sessió serà dijous 25 de febrer, a les 18 h, i es farà a través de l’eina digital de videoconferències Zoom. Els veïns i veïnes que vulguin participar en l’audiència pública han d’enviar un correu electrònic a audienciapublica@svh.cat amb la seva petició.

Les 15 primeres sol·licituds rebran un enllaç per accedir al web de Zoom i es podran connectar en directe a la sessió. Per garantir el bon funcionament de l’audiència i assegurar que totes les persones participants puguin ser ateses i degudament contestades, les intervencions hauran de ser de menys de 5 minuts.

Totes les persones que no participin en l’audiència de forma directa, però vulguin seguir la sessió, poden fer-ho a través del canal Youtube de l’Ajuntament .

Last update 18.02.2021 | 19:59