|
 

L'Ajuntament recupera 195.126 € de la recollida selectiva de residus

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 10:11
  • La facturació serveix per abaratir el servei municipal, que és de prop d’1,5 milions anuals

L’Ajuntament rebrà 58.286 euros gràcies a la recollida selectiva de residus al municipi. En concret, Sant Vicenç dels Horts recuperarà 195.126,84 € de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per la prestació del serveis de recollida de paper i cartró de juliol a octubre de 2020 i per la recollida de vidre i envasos de setembre a desembre de 2020. Les arques municipals també comptaran amb 2.063,37 € més de la prestació del servei de recollida de residus d’aparells elèctrics, electrònics, piles i acumuladors del tercer trimestre de 2020 a través de la deixalleria municipal. Alhora, el consistori també ha pogut facturar la liquidació dels mesos de setembre a desembre per la venda del paper i cartró a l’Agrupació per la recollida selectiva del paper i cartró de Catalunya recollits al municipi. Totes aquestes quantitats se sumen als 140.208,30 € que ja s’havien facturat als mesos anteriors del 2020 per la gestió de la recollida selectiva.

Aquests diners permeten reduir el cost municipal del manteniment del servei de recollida selectiva de residus a Sant Vicenç dels Horts, que ascendeix a més d’un milió i mig d’euros anuals. Maria Peláez , regidora de Medi Ambient, destaca: “ Entre d’altres beneficis ambientals, quant millor reciclem, més barat ens surt el servei de recollida selectiva de residus”. “Tenim un servei molt competent i la Deixalleria Municipal ofereix cada cop més facilitats a la ciutadania per fer una correcta recollida de les deixalles ”, afegeix la regidora.

Un exemple és la targeta de persona usuària de la Deixalleria, que atorga una bonificació que pot arribar al 50% de les taxes de recollida de residus municipals o la taxa metropolitana de tractament de residus, depenent del nombre de vegades que es faci un ús correcte del servei. La sol·licitud de la taxa municipal s'ha de presentar a principis d'any – en referència a la de l’any anterior – i la taxa metropolitana s’inclou al rebut de l’aigua i la bonificació s’aplica anualment de forma automàtica.

La Deixalleria Municipal de Cal Boter és al carrer del Torrent Isbert, 1. Els horaris del servei són:
- De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
- Dissabtes i diumenges de 9 a 14 h

Last update 23.02.2021 | 10:13