|
 

Obert el període per fer propostes per millorar les polítiques de salut a Sant Vicenç dels Horts

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 13:00
  • El procés per elaborar el Pla Local de Salut busca l’aportació de professionals i ciutadania per determinar quines accions cal dur a terme els propers anys per una ciutat més saludable

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va posar en marxa a finals de l’any passat el procés de redacció del Pla Local de Salut, un document estratègic que consensua els objectius a assolir en salut pública al municipi i planifica les accions que es desenvoluparan els propers anys. Així, es busca la participació de totes les persones interessades en aquest àmbit, des de professionals del sector que treballen a la ciutat fins a veïnes i veïns, per fer aportacions i enriquir el Pla.

Tot plegat s’articula a través de la plataforma de participació Decidim SVH , on es descriu el procés i qui vulgui participar-hi pot enviar les seves propostes. Es poden fer arribar aportacions fins el 31 de maig. En paral·lel, es farà una enquesta ciutadana a partir de mitjans de març, i es constituiran grups de discussió i de treball per analitzar les propostes que vagin arribant i prioritzar-les, així com acabar d’establir línies d’actuació. Així, a finals de juny es preveu tenir el primer esborrany del document.

La regidora de Salut Pública, María Peláez , anima a tothom a participar en el procés i ha afirmat: “ El pla ens ajudarà a potenciar les polítiques de salut, millorant les condicions de vida a la ciutat, fent més treball comunitari i fomentar estils de vida saludables en tota la població. És important reunir el màxim de veus possible per obtenir un pla realista, divers i adequat a les necessitats de la població ”.

A nivell general, el Pla Local de Salut parteix de 5 grans finalitats, que caldrà concretar en accions a partir de la diagnosi:

1. Promoure entre les persones estils de vida saludables i capacitats per cuidar la seva salut.
2. Fer de la ciutat un lloc saludable per viure.
3. Reforçar el treball en xarxa interdepartamental i la cooperació comunitària en salut.
4. Reduir les desigualtats socials en la salut de les persones, garantint unes bones condicions de vida per a tothom.
5. Compensar els efectes de la Covid-19 i consolidar els recursos que en un futur poden ajudar-nos a enfrontar altres emergències sanitàries.

A la plataforma de participació Decidim SVH podeu trobar més informació sobre aquest projecte i podeu fer-ne propostes.

Last update 01.03.2021 | 13:05