|
 

Reconeixement de la Quinzena de la Solidaritat i la Tardor Solidària com a bona pràctica pels ens locals

Dimarts, 16 de març de 2021 a les 12:11
  • La programació de teatre social i els tallers MigrArt han estat molt ben valorats per la Diputació de Barcelona, qui els ha inclòs com a exemple a seguir en la segona trobada dels Espais de Treball i Intercanvi dels Plans municipals d’Educació per al Desenvolupament

La Quinzena de la Solidaritat i la Tardor Solidària, que se celebren cada any a Sant Vicenç dels Horts, han rebut un reconeixement per la qualitat de la seva programació d’activitats de sensibilització i reivindicació dels Drets Humans. En concret, la Diputació de Barcelona ha identificat com a bona pràctica el teatre social i els Tallers pel Dret a Migrar (MigrArt), que es van fer durant aquests cicles d’activitats als centres de secundària Frederic Mompou, Gabriela Mistral i Salesians, i als tres centres diaris (Bayt al-Thaqafa, Centro Amigos i Centre Diari Sant Josep).

El reconeixement es va fer durant la segona trobada de professionals que formen part de l’Espai de Treball i Intercanvi dels Plans municipals d’Educació per al Desenvolupament, format per 20 municipis. Un representant de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va fer la presentació d’aquestes iniciatives i la Diputació ho va incloure com a bona pràctica i en va fer difusió al seu butlletí, que compta amb més d’un miler de subscriptors.

El regidor de Solidaritat i Cooperació, Isidre Bautista , ha explicat: “ L’aposta del govern municipal és ferma pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i, en concret, de la promoció i difusió dels Drets Humans i els projectes de cooperació”. El regidor ha afegit: “La programació d’aquests cicles d’activitats, el treball conjunt amb les entitats i l’atorgament de subvencions són polítiques que seguirem impulsant ”.

Durant la sessió es van posar en comú les dificultats i els aprenentatges derivats del difícil context en què s’han desenvolupat els plans 2020, que s’han vist molt afectats pel tancament dels centres educatius i les restriccions a la mobilitat i a l’ús d’equipaments públics. A partir d’aquests aprenentatges, la sessió va avançar cap a la proposta dels plans 2021 i els elements a tenir en compte en la seva preparació.

 

Last update 16.03.2021 | 12:16