|
 

L'Ajuntament destina 244.000 euros a donar suport al teixit econòmic vicentí

Divendres, 19 de març de 2021 a les 07:35
  • El 24 de març es farà la sessió telemàtica per presentar les subvencions anuals a empreses, comerços, pagesia i personal autònom


El Govern Municipal continua donant compliment al Pacte per la Reconstrucció Social i la Reactivació Econòmica, acordat al juliol de 2020 per diferents grups municipals i agents econòmics i socials del municipi. Una de les mesures destacades són les subvencions al teixit productiu vicentí. Avui la Junta de Govern Local ha aprovat subvencions per a l’any 2021 per un import inicial de 244.000 €, que es destinaran al sector de la pagesia, el comerç, les empreses i el personal autònom. L’objectiu és que el teixit productiu guanyi múscul i capacitat de reorientar-se davant la crisi de la Covid-19.

Aquestes ajudes anuals es convoquen després que s’hagin adjudicat ja totes les subvencions extraordinàries de la COVID-19 per a comerços locals, iniciades a desembre de 2020. Avui s’han conegut també les aprovacions de les darreres sol·licituds de la subvenció i el total ascendeix a més de 170.000 €. Les ajudes són per adaptar els negocis a la situació de pandèmia i permeten també cobrir despeses de subministraments bàsics, lloguers, quotes d’hipoteques o gestoria.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino , ha destacat “ l’important esforç municipal que suposen aquestes ajudes per fer front a una situació del tot excepcional, que mai ens hauríem imaginat fa només un any ”. I ha recordat: “ Vam impulsar el Pacte de Ciutat perquè érem i som molt conscients de les dificultats que travessa el teixit productiu, però també en reconeixem la fortalesa i la capacitat de canvi. Així, en la convocatòria anual hem ampliat els tipus de subvencions i les hem reorientat perquè tothom tingui al seu abast una eina per recuperar i impulsar el seu negoci ”.

La convocatòria anual té novetats destacades, com ara les ajudes per finançar activitats que incentivin i promoguin la transformació digital, i la de projectes que impulsin l’energia neta i sostenible.

Presentació telemàtica a Youtube

Com cada any, el departament de Promoció Econòmica farà una presentació de la convocatòria anual de subvencions, on explicarà amb detall quines línies hi ha, quina tipologia d’empreses s’hi pot acollir i com fer els tràmits. La sessió serà telemàtica, al canal Youtube de l’Ajuntament: el dimecres 24 de març, a les 13.55 h. El xat en directe estarà disponible per resoldre qualsevol dels dubtes que pugui tenir el teixit empresarial sobre la convocatòria; es respondran abans de finalitzar la sessió.

Last update 24.03.2021 | 13:07