|
 

Comencen els treballs previs a l'enderrocament de Ca la Manela

Dimarts, 29 de setembre de 2020 a les 07:59
  • Una empresa especialitzada ha iniciat la retirada de la gran quantitat d’amiant que hi ha a l’immoble

El procés de transformació de l’antic edifici de Ca la Manela en la nova Escola Bressol Municipal (EBM) el Petit Mamut ha començat. A partir del dilluns 28 de setembre el personal especialitzat s'ha iniciat les tasques de retirada de l’amiant, un material altament contaminant i que es troba en quantitats abundants en l’edifici. Així, s’adequaran els espais interiors perquè s’hi pugui treballar i es procedirà a treure aquest material, procés que s’allargarà unes dues setmanes.

Amb l’edifici lliure d’amiant, s’iniciaran les tasques d’enderrocament. Primer es buidarà tot l’edifici, retirant l’antic mobiliari que hi pugui quedar, i s’instal·laran les bastides corresponents. Tot el procés es farà sense gran maquinària, atès la ubicació de l’immoble i per preservar la seguretat dels edificis propers. Així, es calcula que a mitjans del mes d’octubre aquests treballs puguin començar.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino , ha explicat: “ Aquest projecte serà molt beneficiós per a les famílies vicentines. Tindrem un equipament nou i adequat a les necessitats de la infància, en un espai que considerem que és l’ideal. I des de l’equip de govern seguim treballant per crear més projectes que millorin els serveis públics que oferim als nostres ciutadans i ciutadanes ”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Patricia Higueras , ha afirmat: “ L’etapa del primer cicle d’Educació Infantil és molt important, cal que professionals i famílies gaudeixin de les millors instal·lacions possibles. Aquest projecte ho permet i per això l’impulsem ”.

Un edifici modern, accessible i sostenible

El projecte de la nova escola bressol municipal s’ha treballat conjuntament amb l’equip educatiu de l’actual EBM el Petit Mamut, i ha estat dissenyat per un equip multidisciplinari amb especialistes en els àmbits de l’arquitectura, el paisatgisme i l’educació. Es construirà en un indret molt proper al de l’escola actual, fet molt positiu per les famílies i els infants. El projecte permetrà gaudir d’un nou equipament en un termini curt de temps, resolent satisfactòriament la situació de l’actual escola bressol, que es troba fora de normativa.

L’edifici tindrà 458 m2 i un pati de 436 m2, constarà d’una planta baixa i un pis, i acollirà diverses aules comunes i polivalents. La nova escola bressol està dissenyada, a més, amb criteris d'accessibilitat, sostenibilitat i eficiència energètica. Podeu consultar més informació sobre el projecte i el seu emplaçament en aquest apartat

Last update 29.09.2020 | 08:24