|
 

Comencen les activitats de Setmana Santa a Sant Vicenç

Dimarts, 26 de febrer de 2013 a les 14:58

Dissabte a la tarda es va donar el tret de sortida a la “Passió x Setmana Santa 2013”, el conjunt d’activitats i actes que commemoren aquesta festivitat. A les 17.30 h, va tenir lloc una desfilada dels Armats de Sant Vicenç i la Cofradía 15+1, de l’Hospitalet de Llobregat. A continuació, es va inaugurar una exposició inèdita sobre els elements més representatius de la Setmana Santa a Sant Vicenç.

La mostra es podrà visitar fins al 2 d’abril al Forn Romà, sota la Biblioteca Municipal Les Voltes. Amb el títol “Setmana Santa a Sant Vicenç dels Horts”, l’exposició fa un recorregut històric a través de fotografies, vestuari i objectes diversos. S’hi pot veure des d’un dels passos de la Processó de Silenci, fins a vestes, timbals o un vestit dels estaferms. Tot acompanyat de fotografies amb molta història i de suport audiovisual. L’exposició està organitzada pel Cos de Portants del Sant Crist, amb la col•laboració de l’Ajuntament.

Referents a la comarca
D’aquesta manera, es vol emfatitzar la importància de la tradició i la cultura popular vicentina, amb una sèrie d’activitats de Setmana Santa que són referència a la comarca.
En total, la “Passió x Setmana Santa 2013”, proposa una vintena d’activitats, gràcies a l’estreta col•laboració de l’Ajuntament i de les entitats del Cos de Portants del Sant Crist i de la Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y de Nuestra Señora de la Soledad.
Des del lateral d’aquesta notícia, us podreu descarregar el programa d’activitats.

Nota. Enllaç al reportatge emès per Ràdio Sant Vicenç, amb entrevistes a Joan Ruiz, president del Cos de Portants del Sant Crist, i a Imma Prat, regidora de Cultura.

Last update 26.02.2013 | 15:25