|
 

Diverses entitats i associacions vicentines posen en marxa el Correllengua d'enguany

Divendres, 8 de novembre de 2013 a les 09:07

L'activitat central d'enguany tindrà lloc el proper 9 de novembre, amb una trobada d'entitats a la plaça de la Vila. Dissabte passat es va organitzar un concert a l'espai de l'antic col·legi Joan Juncadella.

El Correllengua és una iniciativa popular que se celebra anualment en molts territoris de parla catalana, amb l'objectiu de promoure la cultura i la llengua catalana. A Sant Vicenç dels Horts el Correllengua va engegar la seva celebració amb un concert a l’antic emplaçament de l’escola Joan Juncadella el passat dia 2 de novembre. Els grups vicentins Té Pebrots i Trast van obrir l’espectacle, seguits de Pirat’s Sound Sistema i els DJ’s vicentins Pepper&Campus, que van ser els encarregats de tancar la festa.

El dia 9, també, se celebraran un seguit d’actes a la plaça de la Vila que duraran tota la jornada. Tot començarà a les 11 h, quan es preveu l’arribada de la Flama amb el Cant de la Senyera i dels Segadors a càrrec de la Coral Llessamí i de l’Orfeó vicentí. A més, es farà una ballada de sardanes per l’Agrupació Sardanista Sant Vicenç. Tot seguit, la Colla Castellera Carallots oferirà un taller de castellers per a tothom. El dinar tindrà lloc a les 14 h, on prepararà paella pels assistents i macarrons pels més petits. A les 15 h l’A.E. i G Roc d’Oró i l’Esplai Flor de Neu realitzaran una gimcana pels infants, mentre els més grans podran gaudir d’un documental de 30 minuts sobre la immersió lingüística. A partir de les 15.30 h tindrà lloc una lectura de Rondalles Eròtiques catalanes i seguidament el ja tradicional joc del Kintu. A les 17 h es farà una xocolatada pels més xics i a les 18.30 h s’iniciarà el Cercavila del Correllengua. A les 19.30 h es farà la lectura del manifest que finalitzarà amb una traca a càrrec de la Colla de Diables Àngels Diabòlics.

Com cada any, son moltes les entitats que hi col•laboren en aquesta celebració: Colla de diables "Àngels Diabòlics", Colla de Geganters de Sant Vicenç, Esplai Flor de Neu, AEIG Roc d’Oró, Agrupació Sardanista Sant Vicenç, Skallots, Club Ciclista Bons Amics, Club Excursionista Sant Vicenç, Club Atlètic Sant Vicenç, Orfeó Vicentí, Coral el Llessamí, Consorci de Normalització Lingüística, Club motorista Legisladores M.G. i la Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts.

Last update 08.11.2013 | 10:24