|
 

El Ple aprova l'inici del procés per adjudicar el contracte d'obres de la Piscina Municipal Montserrat Canals

Divendres, 19 d'abril de 2013 a les 14:57

Els ciutadans conviden a participar a la manifestació del 22 d’abril en suport als treballadors de Graells i a la presentació de la ILP per una renda mínima garantida, el 30 d’abril.

El Ple Municipal d’abril ha servit per fer un pas endavant per transformar la piscina coberta en el Complex Esportiu Municipal Sant Vicenç dels Horts. Piscina Montserrat Canals, en aprovar l’inici del procediment per adjudicar el contracte d’obres amb els vots a favor de tots els grups municipals tret del PSC, que s’hi va abstenir.

La reforma de la piscina preveu ampliar els vestuaris, crear una nova zona d’aigües, una zona humida amb sauna, un solàrium, un bar – cafeteria i construir pistes de pàdel a l’exterior. Aquesta intervenció transformarà la piscina coberta en el Complex Esportiu Municipal Sant Vicenç dels Horts. Piscina Montserrat Canals, habilitat per prestar un servei més ampli i versàtil que l’actual equipament. Al document adjunt podeu veure detallada la proposta de millora.

Ara comença el període d’exposició pública i al·legacions al plec de clàusules per concedir l’obra pública de la piscina. El regidor d’Esports, Jordi Soto, calcula que la reforma pugui començar a principis de 2014. La intenció és mantenir l’equipament obert mentre durin les obres, aproximadament un any.

El Ple també va aprovar les sis mocions presentades, gairebé totes per unanimitat, tret de dues abstencions del Partit Popular.

Impagament de la despesa farmacèutica. Es reclama al Govern de la Generalitat una proposta consensuada de finançament del sistema farmacèutic i al Govern de l’Estat una partida per fer front als pagaments pendents de manera immediata. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Any 2013 del Riu Llobregat. La regidora de Medi Ambient, Petri García, es va referir al riu com una “font de riquesa biològica i mediambiental per a tota la comarca”. La moció preveu que l’Ajuntament participi en la Comissió del riu Llobregat, formada per administracions i entitats, per tal d’elaborar un programa d’objectius a assolir i un calendari d’activitats per al 2013. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Emilio Hellín Moro. Es demana al Ministeri de l’Interior i a la Conselleria d’Interior la fi de tota col·laboració amb Emilio Hellín Moro, condemnat per l'assassinat de l’estudiant Yolanda González l’any 1980. La víctima era membre del Partit Socialista dels Treballadors i de la Coordinadora d’Estudiants de Madrid. La nit de l’1 de febrer de 1980 la va segrestar un grup de persones vinculades a l’organització d’extrema dreta Fuerza Nueva. La van torturar i assassinar. Un dels executors del crim, condemnat, és Emilio Hellín. Fa poc s’ha sabut que treballa des de fa anys per als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i forma agents en tècniques forenses d'espionatge i rastreig informàtic. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Transparència en les administracions. Insta el Parlament espanyol a aprovar la Llei de Transparència i del dret al lliure accés a la informació pública i un salari màxim per a l’exercici de servei públic i impulsar un Codi Ètic i d’Austeritat que catalogui i reglamenti l’ús dels espais i mitjans públics, entre altres mesures. També es manifesta la voluntat d’avançar en la creació de pressupostos participatius a l’àmbit local. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat.

Rebuig de l’Avantprojecte de Llei per la Racionalització i la Sostenibilitat de l’Administració Local. L’alcalde, Oriol Junqueras, va assegurar que si aquesta llei tira endavant, serà “devastadora pels municipis”, ja que prohibirà als Ajuntaments assumir “cap competència que no els correspongui per llei, com les escoles bressol o les beques menjador”. Aquesta moció es va aprovar amb l’única abstenció del PP.

II República. Amb motiu del 82è aniversari de la II República, la moció assegura que “la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social” que es proclamava fa 82 anys esdevé necessària en l’actualitat, i estableix realitzar “un acte de reconeixement, divulgació i coneixement dels valors republicans i la República al nostre país”. Aquesta moció es va aprovar amb l’única abstenció del PP.

Desnonaments

Les intervencions del públic es van centrar en reivindicacions socials. Les samarretes verdes dels membres de la Plataforma Social van donar color al Ple, on van exposar les demandes per acabar amb els desnonaments que unes hores abans havien manifestat en una concentració a la Plaça de la Vila. Reclamen la dació en pagament, la creació d’un parc d’habitatge públic de lloguer social i l’expropiació de pisos buits de la banca, les immobiliàries i la Guàrdia Civil, entre altres assumptes.

Graells

Els treballadors de Graells van tornar a portar la seva situació al Ple. Porten ja set mesos sense cobrar. L’empresa ni els paga el salari ni els acomiada. Uns fets que ja posen alguns treballadors “al límit”, segons va dir Pedro Berruezo, representant del comitè d’empresa de Graells. Berruezo va agrair el suport rebut i va convidar tothom a participar a la manifestació que faran dilluns, 22 d’abril. Començarà a les 12 h a la plaça de la Vila i caminaran fins a Tallers Graells. Els treballadors són a l’espera de rebre una proposta de l’empresa el 30 d’abril. La intervenció de Berruezo va arrencar un llarg aplaudiment entre els assistents al Ple.

ILP per una renda mínima garantida

L’Assemblea d’Aturats va convidar tothom a participar a la presentació de la Iniciativa Legislativa Popular per una renda mínima garantida. L’acte es farà el 30 d’abril a Can Comamala, coincidint amb l’inici de recollida de signatures perquè el Parlament trameti aquesta ILP. L’alcalde, Oriol Junqueras, va explicar que la ILP “s’està treballant al Parlament”

El Ple sencer el podeu escoltar al web de Ràdio Sant Vicenç .

Last update 19.04.2013 | 15:05