|
 

El Ple de demà votarà la modificació del Pla General Metropolità per poder projectar el Centre Cívic La Guàrdia a la plaça de la Pau

Dimecres, 19 de juliol de 2017 a les 11:08
  • També es preveu aprovar l’inici dels serveis d’assessorament tècnic amb el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya per iniciar la residència de la Gent Gran
  • Un altre tema que entra a votació és la modificació del règim de dedicació dels membres del consistori. A partir de setembre, l’alcaldessa tindrà dedicació exclusiva.

El Ple de demà pretén aprovar la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que permeti construir el Centre Cívic La Guàrdia a la plaça de la Pau. El PGM regula l’ordenació del terme municipal segons zones d’equipament, zones verdes i altres usos. En aquest sentit, una pastilla de zona verda que hi ha a la plaça de la Pau passarà a ser zona d’equipaments gràcies a l’intercanvi amb una altra zona del parc del Mamut Venux, que passarà de la distinció d’equipament – designació procedent de l’antiga escola Joan Juncadella – a zona verda. Aquest intercanvi és el pas previ per poder començar a tramitar la construcció del Centre Cívic de La Guàrdia. El centre tindrà 450 m2 repartits en un espai polivalent; aules de cuina i informàtica; una perruqueria, un dispensari, dos despatxos, etc.

 

Residència de la gent gran

Un altre dels temes del Ple serà aprovar els serveis d’assessoria jurídica, fiscal i mercantil al Consorci de Salut i d’Atenció Social Social de Catalunya per posar en marxa la construcció de la residència de gent gran i centre de dia. Aquesta s’ubicarà al polígon del Molí dels Frares, al costat de la comissaria de Mossos d’Esquadra. En la mateixa línia, la sessió de dijous també votarà la declaració de l’edifici de la Casa Santa Eulàlia com a Bé d’Interès Local. La propietat actual de l’immoble presentarà en breu un projecte arquitectònic per construir una llar d'avis d'unes 50 places aproximadament i és necessari protegir aquest edifici perquè les obres de remodelació no afectin la seva volumetria i els elements de valor patrimonial.


Dedicació dels membres de govern

A més, també es votarà la modificació del règim de dedicació dels membres de govern del consistori. A partir del setembre, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, passarà a tenir dedicació exclusiva i aquesta modificació, comporta un reordenament del cartipàs municipal i les regidories que es detallarà a la sessió plenària.

 

Audiència pública prèvia al Ple

L'inici de la sessió plenària es manté a les 19 h, però prèviament l'Ajuntament convoca una audiència pública a les 18 h oberta a la ciutadania i als mitjans de comunicació. Així doncs, hi haurà un primer espai d'una hora perquè els veïns i veïnes s'adrecin al consistori sobre qualsevol qüestió. En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, els assistents disposaran de 5 minuts d'exposició i de 3 minuts de rèplica a la resposta del consistori.

Tot i així, es manté el dret d'intervenció en qualsevol dels punts de l'ordre del dia de la sessió de Ple (19 h). Com estableix el Reglament, es podrà sol•licitar intervenir en qualsevol dels punts en cas de tenir-hi una afectació i/o interès directe, adreçant una petició per escrit fins al dia abans de la celebració del Ple. Addicionalment, al finalitzar la sessió hi haurà un altre torn de paraula, limitat a preguntes sobre el contingut de l'ordre del dia. Com fins ara, per fer ús d'aquest torn no caldrà sol·licitar-ho amb anterioritat.


Tant l’audiència pública com el Ple municipal es faran a la Casa de la Vila i es podran seguir en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM) i a l’ACA Sant Vicenç TV (canal 21).

Last update 19.07.2017 | 11:20