|
 

El Ple de juliol aprova per unanimitat dues propostes per lluitar contra l'atur juvenil

Divendres, 19 de juliol de 2013 a les 12:55

Front comú al Ple Municipal de Sant Vicenç dels Horts en la lluita contra l’atur juvenil. Per unanimitat van sortir endavant dues mocions per promoure la creació d’ocupació entre els joves. La primera moció demana al Govern central que transfereixi a la Generalitat de Catalunya l’import compromès per a polítiques de promoció econòmica i de creació d’ocupació adreçades especialment als joves; reclama a la Generalitat que posi en marxa un pla de xoc contra l’atur juvenil el més aviat possible, amb indicadors que permetin avaluar el seu compliment; insta les administracions a incrementar els recursos destinats a la recerca, i demana als governs de l’Estat i de la Generalitat la convocatòria de taules de diàleg amb els agents socials.

La segona proposta de mesures contra l’atur afegeix el suport de l’Ajuntament al Ple monogràfic sobre la situació actual de la joventut a Catalunya que se celebrarà pròximament al Parlament. També acorda impulsar des de l’Ajuntament mesures contra l’atur juvenil que impliquin totes les àrees municipals de manera  transversal, prioritzant les polítiques de promoció econòmica i creació d’ocupació adreçades als joves, a més d’instar la Generalitat a donar continuïtat laboral als orientadors del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Entitats esportives

També es va aprovar per unanimitat la proposta en suport als clubs i entitats esportives catalanes davant les inspeccions laborals que estan tenint, una situació que, segons la moció, posa “en perill la supervivència de moltes entitats esportives sense ànim de lucre amb un profund arrelament al territori”, i que fins ara han funcionat gràcies a la tasca voluntària i desinteressada de molts dels seus membres.

Segons una circular enviada pel Secretari General de l'Esport i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya a tots els clubs i entitats esportives catalanes, s’ha arribat a un acord amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social per obrir un període de regularització voluntària fins el 30 de setembre. Segons el regidor d’Esports, Jordi Soto, això pot suposar “el tancament” de moltes entitats, per això la moció reclama la suspensió de les inspeccions; la definició del marc jurídic de les relacions de treball, col·laboracions i voluntariat als clubs i entitats esportives, i la posada en marxa d’una campanya d’informació i suport tècnic a les entitats per desenvolupar la regularització amb la Inspecció de Treball.

Ajuts socials

El Ple que ha tancat l’actual curs polític també va donar compte d’una bateria d’ajuts socials aprovats recentment per l’Ajuntament. En destaquen les subvencions als casals d’estiu que acullen infants de famílies amb dificultats econòmiques. En total, 104 infants s’han pogut beneficiar d’aquestes subvencions, que suposen 18.636 euros. L’assistència d’aquests nens i nenes als casals d’estiu s’ha finançat seguint el criteri dels treballadors i educadors socials municipals, que consideren molt important per al desenvolupament dels menors la seva participació a les activitats dels casals.

Altres subvencions comentades al Ple són les adreçades a les escoles i les AMPAS; la promoció de la igualtat entre dones i homes; les entitats que treballen en projectes solidaris i de cooperació; els casals, esplais i Consell de la Gent Gran, i les associacions de veïns.

D’altra banda, es va aprovar rebaixar la taxa que han de pagar els propietaris de gossos quan els animals es perden i els han de recuperar a la gossera. El servei ha passat de 90 a 50 euros, i el preu manteniment del gos a l’equipament fins que el propietari el recupera també s’ha reduït de 10 a 6 euros diaris. A més, segons va explicar la regidora de Salut Pública, Mercè Andreu, “els pagaments es podran fer directament a la gossera” i no a l’Ajuntament, com fins ara, de manera que si un animal es perd en cap de setmana, no caldrà esperar a dilluns perquè el propietari el recuperi. Aquesta modificació de taxes es va fer amb el vot a favor de tots els grups municipals tret del PSC, que s’hi va abstenir.

La Via Catalana a Sant Vicenç dels Horts

El Ple va donar suport a la Via Catalana cap a la Independència, que l’11 de setembre travessarà Catalunya des de La Jonquera a Alcanar, passant per Sant Vicenç dels Horts. La proposta va sortir endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts x SVH, ICV i CiU). El PP va votar-hi en contra i els sis regidors del PSC assistents a la sessió van dividir els seus vots: tres abstencions i tres en contra.

 

Last update 19.07.2013 | 13:16