|
 

El projecte 'Ciutat en Vers' guanya un dels guardons dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

Dilluns, 19 de novembre de 2018 a les 14:34

El jurat ha valorat l’aposta d’escampar la poesia per la ciutat amb plafons a les marquesines de bus, pancartes als equipaments municipals i recitals en les diferents llengües que es parlen a Sant Vicenç dels Horts

El projecte ‘Ciutat en Vers va’ guanya un dels guardons dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat. En concret, divendres es va emportar el premi en la categoria de Literatura Joana Raspall i Juanola. ‘Ciutat en Vers’ és una iniciativa conjunta de la Biblioteca Municipal Les Voltes, el Centre de Recursos Pedagògics, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i de José Antonio Arcediano i Jordi Boladeras, organitzadors del Festival Internacional Horts de Poesia. L’alcaldessa, Maite Aymerich, va recollir el guardó conjuntament amb Arcediano i Boladeras en la gala que va tenir lloc a l’Ateneu de Sant Just Desvern.

Aymerich va destacar la tasca dels impulsors del Festival Horts de Poesia, base del projecte ‘Ciutat en Vers’: la biblioteca Les Voltes, els diferents departaments de l’Ajuntament, el Centrre de Recursos Pedagògics i Arcediano i Boladeras. L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts assegura que aquesta iniciativa ha tret la poesia al carrer “per fer-la arribar a tota la ciutadania” i demostra que “Sant Vicenç dels Horts té molt bona collita cultural”

L’entrega dels guardons dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat va anar a càrrec de la Consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, i el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà. ‘Ciutat en vers’ va comptarir nominacions a la categoria Joana Raspall i Juanola dels guardons amb el Premi de Poesia Martí Dot, certamen creat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, i la poetessa Maite Carranza.

 

La poesia surt al carrer per trencar barreres

La campanya ‘Ciutat en Vers’ es va iniciar al març de 2018 amb motiu del Dia Internacional de la Poesia, amb un recital a la plaça de la Vila en les diferents llengües que es parlen al municipi. Alhora, també es van exposar desenes de poemes a les marquesines de bus, als aparadors de diferents botigues del municipi i als edificis municipals. A més, els versos anaven acompanyats d’un codi QR que enllaçava amb un espai on es podia escoltar el poema corresponent en la veu de rapsodes locals.

‘Ciutat en Vers’ aglutina les iniciatives poètiques més destacades que s’organitzen a Sant Vicenç dels Horts: el Concurs Literari Narcís Lunes, el pla de promoció de la lectura ‘M’agrada Llegir’ i el Festival Internacional Horts de Poesia. La iniciativa vol promoure l’interès de la ciutadania vicentina per un gènere literari on afloren especialment la sensibilitat i les emocions. L’objectiu principal de la proposta cultural guanyadora del premi Joana Raspall i Juanola: mostrar la poesia al carrer i que tothom la pugui tenir a l’abast. D’aquesta manera, es trenquen alguens de les barreres i que sovint pot generar la poesia. A més, la diversitat de versos que nodreixen el projecte ‘Ciutat en Vers’ demostren que la poesia pot ser un punt de trobada i cohesió social.

Last update 19.11.2018 | 15:12