|
 

Els Cinemes La Vailet acullen l'estrena de "Sant Vicenç dels Horts: veus del nostre poble"

Dilluns, 29 de juliol de 2013 a les 06:28

L’últim dia de la Festa Major d’Estiu està protagonitzat pels records dels vicentins: aquesta tarda s’estrena als Cinemes La Vailet el primer capítol de la trilogia documental Sant Vicenç dels Horts: veus del nostre poble , centrat en la transformació urbanística del municipi.

Aquest projecte de recuperació de la memòria oral es basa en els records i l’experiència d’una cinquantena de vicentins i vicentines d’edat avançada, amb l’objectiu de bastir la memòria col·lectiva com a eina que ens ajudarà a interpretar la nostra història, la nostra societat i la nostra cultura. Després de l’edició del material filmat, aquesta tarda es presenta el primer DVD d’una trilogia que tracta de la transformació del municipi, la Guerra Civil, i les festes, els costums i les tradicions del nostre poble, respectivament.

Una altra cita destacada de la jornada és el concert líric a càrrec del baríton Alexis Heath i del pianista vicentí Lluís Grané a l’Església de Sant Vicenç Màrtir. L’actuació vindrà precedida de la missa solemne de Festa Major, oficiada per l’arxiprest Mn. Mateu Santacana i acompanyada per l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic.

La cloenda de la Festa Major d’Estiu serà a ritme d’havaneres, les que interpretarà al vespre la formació vicentina Son de l’Havana , sorgida a l’entorn de l’Escola de Música i amb el seu primer disc ja al mercat.

Els actes programats per dilluns de Festa Major són els següents:

A les 11 h Missa solemne de Festa Majo r oficiada per l’arxiprest Mn. Mateu Santacana i acompanyada per l’Orfeó Vicentí del Centre Catòlic.
Lloc: Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir

A les 12 h Festa de l'escuma a càrrec del grup Xarxa del Centre Catòlic, amb l’espectacle Escuma a la carta, ofert pel grup Els Farsants
Lloc: pista poliesportiva del c. Sant Miquel

A les 12.30 h Concert líric a càrrec del baríton Alexis Heath, i del pianista vicentí Lluís Grané.
Lloc: Església Parroquial de Sant Vicenç Màrtir

A les 18.30 h Presentació del primer recull de memòria històrica oral "Sant Vicenç dels Horts: veus del nostre poble" , coordinat per l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Comissió assessora de la Memòria Oral de Sant Vicenç dels Horts
Lloc: Cinemes La Vailet

A les 19 h Animació infantil a càrrec del grup Xarxa del Centre Catòlic, amb l’espectacle Can Seixanta, protagonitzat pel grup Pep López.
Lloc: plaça de l’Ateneu

A les 20 h Tarda d’havaneres amb el grup Son de l’Havana . A la mitja part s’oferirà rom cremat a càrrec de la Unió de Botiguers.
Lloc: plaça de la Vila

 

Last update 26.07.2013 | 19:32