|
 

Es donen els primers ajuts municipals a vicentins i vicentines afectats per expedients de regulació d'ocupació

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 10:07
  • L’Ajuntament tramita les prestacions amb caràcter d’urgència perquè arribin a les famílies pocs dies després d’haver-les sol·licitat, sempre que compleixin tots els requisits per ser-ne beneficiàries

Amb la voluntat de donar suport a les famílies vicentines afectades per dificultats econòmiques durant el decret d’estat d’alarma, el consistori va aprovar la concessió de prestacions econòmiques assistencials, mitjançant el procediment de concurrència competitiva, destinades al cobriment de necessitats bàsiques de persones afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o expedients d’ocupació (ERO). Una setmana més tard de rebre les primeres sol·licituds ja s’ha realitzat el pagament d’algunes de les ajudes a les persones beneficiàries.

Des dels Serveis Socials municipals s’ha constatat que de les peticions presentades compleixen els requisits necessaris per rebre els esmentats ajuts, i l’Ajuntament considera que el seu atorgament és de total urgència i necessitat per a les famílies, fet que n’accelera el procediment. Aquests ajuts són a partir de 200 euros i augmenten en funció del nombre de persones que formin la unitat familiar, fins a un màxim de 440 euros per a les famílies de sis membres o més. Igualment, hi ha prevista una aportació complementària de 50 euros més per cada infant menor de 3 anys.

L’alcalde, Miguel Comino, explica que “vam adoptar el compromís d’estar al costat de la gent que més ho necessita i, aprovant aquests ajuts amb caràcter d’urgència, complim amb la nostra principal determinació: que cap família pateixi en excés els efectes de la crisi i, entre totes i tots, contribuir per sortir-ne endavant”.

Si voleu conèixer en profunditat què són aquests ajuts, podeu consultar les bases de la convocatòria . Les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts mitjançant registre electrònic . Per resoldre qualsevol dubte de la seva tramitació, el Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC) presta atenció telefònica: 900 111 656.

Last update 05.05.2020 | 10:09