|
 

L'Ajuntament afavoreix l'ocupació de dones amb dificultats d'inserció laboral amb el projecte d'agents cíviques

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 13:59
  • Les participants no només treballen per la millora de la convivència a la ciutat, sinó que també reben formació professionalitzadora i acompanyament en la recerca de feina per quan s’acabi el contracte amb el consistori

A l’estiu van començar a treballar a Sant Vicenç dels Horts dues agents cíviques, amb l’objectiu de promoure conductes cíviques, sensibilitzant a la ciutadania i alhora detectant desperfetces i deficiències a la via pública. Però el seu pas com a treballadores municipals, que finalitzarà el proper mes d’abril, no només els comportarà experiència laboral, ja que el projecte d’agents cíviques va més enllà.

En concret es tracta d’un projecte d’inserció laboral per a persones amb dificultats especials, com són les dones del municipi en risc d’exclusió, que fa molt de temps que es troben fora del mercat laboral i pateixen certes circumstàncies que les fan encara més vulnerables, com per exemple, ser família monomarental, tenir persones dependents a càrrec o ser víctimes de violència masclista. En concret es preveu la creació d’una borsa social per a la contractació de dones per aquest projecte “Civitas”, vinculat al Servei d’Agents Cíviques. A més, no només treballaran com a agents cíviques, sinó que rebran formació en competències bàsiques i formació professionalitzadora, accions d’apoderament i suport psicològic i, finalment, acompanyament a la recerca activa de feina, prospecció i intermediació laboral.

La regidora d’Igualtat, María Peláez , ha afirmat: “ Seguim fomentant la igualtat d’oportunitats, i aquest projecte és un molt bon exemple de fusionar la cohesió social i l’apoderament de les dones ”. La regidora de Participació, Convivència i Civisme, Paqui Capellades, ha afegit: “ Es tracta d’un projecte integrador molt important, ja que dona suport a persones que tenen dificultats socials i, a la vegada, ajuda a millorar la convivència a la ciutat ”.

La Junta de Govern local del 22 d’octubre es va aprovar un contracte menor com a suport i assessorament per a la creació del servei d’agents cíviques de la ciutat que es desenvoluparà en els següents mesos. I a la Junta d’avui s’ha aprovat el projecte CIVITAS que servirà, a més, per reforçar el servei d’agents cíviques. Les dues agents treballen a peu de carrer i que es dediquen, exclusivament, a millorar la convivència i el civisme a la ciutat. Les agents cíviques treballen en els àmbits de l’ús i manteniment de l’espai públic, la tinença responsable d’animals, o l’entorn sanitari i segur, entre d’altres. Trobareu més informació aquí

Last update 12.11.2020 | 14:00