|
 

L'Ajuntament condemna l'assassinat masclista d'una dona a Valladolid

Dilluns, 13 d'abril de 2020 a les 14:10
  • La mort d'aquesta dona seria el dinovè cas de violència masclista ocorregut a Espanya en els primers mesos d'aquest any.

La Policia Nacional ha detingut un home acusat de matar la seva parella, una dona de 56 anys, al barri de los Pajarillos de Valladolid. El cos policial està investigant les circumstàncies de l'homicidi i tot apunta a un nou cas de violència masclista després que l’home llancés al buit la seva parella des d’un habitatge ubicat en un tercer pis. L’home, de 45 anys, no tenia cap denúncia prèvia per maltractament. 

La mort d'aquesta dona seria el dinovè cas de violència masclista ocorregut a Espanya en els primers mesos d'aquest any i la 1.035 des de 2003, quan van començar a comptabilitzar-se de manera oficial. Si es confirma la naturalesa masclista d'aquest crim, seria la tercera víctima per violència masclista des que es va decretar el període de confinament pel coronavirus. L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts condemna enèrgicament aquest tràgic succés. 

Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament 

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Diputació de Barcelona recorden que les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista i tota la ciutadania tenen a disposició, malgrat el confinament, diferents serveis telefònics d’atenció i emergència. Són: 

• El 900 900 120. És gratuït, confidencial i presta atenció les 24 h del dia davant de qualsevol tipus de violència masclista. 

• Alhora, si sospiteu que alguna dona o infant del vostre entorn està patint violència, truqueu el 112. 

• També podeu trucar a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts (93 567 58 20) o a Serveis Socials (93 672 2311). 

• El Servei de Primera Acollida del SIAD municipal atén consultes preferiblement per correu electrònic. Podeu enviar un correu a igualtat@svh.cat o atencioaladona@svh.cat indicant el nom i cognoms, el telèfon de contacte i el motiu de la consulta. També podeu trucar al telèfon 673 730 782 de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 18 h. 

• A nivell comarcal, el telèfon del SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat és el 93 557 24 20.

Last update 13.04.2020 | 14:18