|
 

L'Ajuntament donarà suport a la comunitat educativa perquè els infants i joves puguin acabar el curs escolar

Dimecres, 8 d'abril de 2020 a les 18:17
  • La prioritat del consistori és que les famílies amb menys recursos no quedin al marge, per aquest motiu s’estan estudiant maneres de fer arribar els deures i mantenir la connexió entre els centres escolars i els i les estudiants de la ciutat

Davant la possibilitat que la Generalitat decideixi que es reprengui el curs escolar després de Setmana Santa per mitjans telemàtics, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’ha posat a disposició de la comunitat educativa per treballar conjuntament per fer arribar els materials escolars necessaris a les famílies que poden quedar excloses per no tenir internet a casa. El consistori calcula que hi pot haver unes 200 llars en aquestes circumstàncies.

Per aquest motiu, i per evitar fer més gran el biaix digital i les desigualtats entre infants en l’àmbit educatiu, l’Ajuntament està disposat a fer arribar els deures a aquestes famílies físicament, és a dir, imprimint-los en equipaments públics i que personal municipal i la xarxa de voluntariat els reparteixin. Els i les mestres i professors de tots els centres d'Infantil, Primària i Secundària dels municipi tenen present les necessitats del seu alumnat i per tant, segons aquestes necessitats elaboraran material adequat per aquest alumnat.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat que “el nostre objectiu és que infants i joves puguin seguir el curs independentment de les seves circumstàncies socioeconòmiques, és un dret que s’ha de preservar i l’essència de l’educació pública, i creiem que la Generalitat hauria de tenir això en compte per sobre de tot”. Per aquest motiu l’alcalde, Miguel Comino, ha fet arribar una carta al conseller d’Educació, Josep Bargalló, en la qual li demana que el departament posi els mitjans necessaris per facilitat que tot l’alumnat pugui acabar el curs en col·laboració amb els ajuntaments, i que es faci de manera més àgil i eficaç que no pas la resolució de les beques menjador.

L’Ajuntament treballa cada any per desdibuixar les desigualtats entre les famílies vicentines, a través de diverses convocatòries promogudes per diverses regidories que fomenten els projectes d’intervenció socioeducativa. Un dels exemples és la convocatòria de subvencions per a entitats socioeducatives que duen a terme programes d’acompanyament a la post obligatòria, on es lliura als i les joves participants que no tenen internet a casa un mòdem USB perquè es puguin connectar i realitzar les tasques acadèmiques.

 

Last update 15.04.2020 | 11:07