|
 

L'Ajuntament fomenta l'ocupació de persones aturades i majors de 50 anys

Divendres, 2 d'octubre de 2020 a les 12:16
  • S’iniciarà el programa Treballa’t, acció prevista en el pacte de ciutat que oferirà formacions teòriques, pràctiques becades i itineraris formatius en competències bàsiques

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Solidança, amb qui desenvoluparà de forma conjunta el programa Treballa’t, en el marc del Projecte Singulars, d’Orientació i Formació. Es tracta d’una nova iniciativa per fomentar que les persones aturades del municipi millorin els seus coneixements i competències i puguin trobar una feina. El programa s’adreça prioritàriament a veïns i veïnes en situació de vulnerabilitat i majors de 50 anys, que fa temps que es troben fora del mercat de treball, però donat el context derivat de la crisi també es posarà atenció en altres perfils.

El projecte vol atendre a un total de 450 persones, de les qual hi haurà 256 que realitzaran el procés formatiu de forma parcial o complerta en funció de les seves necessitats. La resta rebran orientació i acompanyament per a la recerca de feina i també per millorar el seu currículum a través d’altres propostes de formació. Properament s’obrirà la convocatòria del programa.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez , ha destacat: “ Un dels pilars de la nostra gestió és el foment de la igualtat d’oportunitats perquè cap vicentí ni vicentina es pugui quedar enrere. Treballem per oferir recursos al teixit empresarial, al personal autònom i també a les persones que busquen feina. En definitiva, volem sortir reforçats d’aquesta crisi i que qui més la pateix tingui tot el suport del consistori ”.

Tres itineraris formatius

El programa Treballa’t preveu que es faci una primera fase d’acollida i diagnòstic, on s’atendran les persones que corresponen al perfil prioritari o nous perfils detectats a causa de la crisi de la Covid-19. A partir d’aquí, s’establirà un itinerari formatiu i d’acompanyament i orientació al procés de recerca de feina, adaptat a les necessitats i mancances laborals de cadascuna de les persones participants. S’han establert tres tipus d’itineraris específics, que recolliran actuacions d’orientació i formació definides tenint en compte tres tipus de necessitats formatives:

• ITINERARI A. Específic per a persones que requereixen adquirir competències TIC bàsiques: correu electrònic, navegació per la xarxa, recerca de feina 2.0.
• ITINERARI B. Centrat en persones que no presenten mancances bàsiques (llengua, càlcul, alfabetització) i que requereixen de formació competencial tècnica per tornar a treballar o reorientar el seu projecte professional.
• ITINERARI C. Centrat en persones amb competència tècnica però que es troben en situació d’atur de llarga durada, i que per tant requereixen d’acompanyament i millora competencial per a la recerca de feina.

En paral·lel als programes de formació i acompanyament en el procés de recerca de feina, el Treballa’t també destinarà esforços a la prospecció d’empreses pel que fa a ofertes d’inserció i per la possibilitat d’establir pràctiques remunerades mitjançant una beca salari.

Last update 02.10.2020 | 12:18