|
 

L'Ajuntament i els Salesians refermen el compromís per l'èxit educatiu del jovent

Dimarts, 14 de gener de 2020 a les 17:17
  • El consistori subvencionarà un any més part del Programa de Formació i Inserció que es realitza al centre educatiu

La Junta de Govern ha aprovat atorgar una subvenció al centre educatiu dels Salesians, per tal de desenvolupar un projecte que afavoreixi l’èxit educatiu i l’ocupabilitat del jovent de Sant Vicenç dels Horts. La subvenció està dotada amb 30.000 euros.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez, ha explicat que «aquesta subvenció persegueix l’objectiu de combatre el risc d’abandonament de l’itinerari formatiu i la precarització de les condicions d’ocupabilitat del jovent de Sant Vicenç dels Horts. Seguim treballant i col·laborant amb la comunitat educativa per la igualtat d’oportunitats i la millora de les condicions de vida del jovent vicentí».

Els Salesians de Sant Vicenç dels Horts ofereixen als i les joves menors de 30 anys que no han obtingut el graduat en ESO la possibilitat d’obtenir-lo, a través d’un Programa de Formació i Inserció (PFI). Aquest programa contempla un itinerari formatiu orientat al món laboral, en concret s’ofereix un curs d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, i en aquest l’alumnat desenvolupa competències per aplicar a la fabricació mecànica, la soldadura i l’electricitat. A més a més, aquest recurs acompanyar l’alumnat i l’ajudar en coneixements transversals que els facilitin la continuïtat en un nou itinerari formatiu per a ells i elles.

En el curs passat van cursar el PFI 15 joves, i tots ells el van finalitzar i han seguit amb els estudis o han trobat feina. Les persones que superen el PFI amb una nota superior a 8 tenen accés directe a entrar a un cicle de Grau Mig, d’aquesta manera les dades representen un èxit en inserció, tant acadèmica com laboral.

Last update 14.01.2020 | 17:18