|
 

L'Ajuntament impulsa el programa de voluntariat SOS Mentoring per ajudar les petites empreses a fer front a la crisi

Divendres, 7 d'agost de 2020 a les 10:02
  • La iniciativa posa en contacte professionals de l’àmbit empresarial i directiu amb persones autònomes i microempreses per assessorar-les en la continuïtat dels negocis.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’adhereix al programa de voluntariat SOS Mentoring, una iniciativa en què persones empresàries i directives amb experiència ajuden les microempreses i el col·lectiu de treballadors i treballadores autònomes a prendre les decisions necessàries per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Amb aquest assessorament es busca contenir l’impacte de la crisi i projectar la continuïtat de les activitats professionals i empresarials. 

SOS Mentoring és un programa de la Fundació Autoocupació que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb més de 400 persones voluntàries que posen la seva experiència empresarial al servei de la mentoria. 

El procés d’acompanyament és personalitzat, ajuda a diagnosticar la situació dels negocis i a elaborar i implementar un pla d’acció per fer front a les dificultats econòmiques. L’assessorament és gratuït i té una durada d’entre un i tres mesos, amb reunions setmanals o quinzenals, en funció de les necessitats de cada cas i de la durada de l’acompanyament. 

El regidor de Comerç, Emprenedoria i Promoció i foment de l’ocupació, Xavi Gómez , expressa que “som plenament conscients de l’enorme sacrifici que les petites empreses estan duent a terme durant aquests mesos i del rol vital que desenvolupen pel creixement econòmic i per la vertebració social del municipi” . Gómez afegeix que " des de l’administració hem de ser capaços de protegir les empreses i els negocis del nostre entorn amb mesures i iniciatives que permetin reactivar la seva activitat amb les màximes garanties possibles, com en aquest cas amb SOS Mentoring, que pot aportar una experiència molt valuosa"

Com participar-hi?  

El programa SOS Mentoring presta servei a treballadors i treballadores autònomes i a petites empreses en situació de dificultat. D’altra banda, les persones que siguin empresàries o directives amb experiència i amb voluntat d’ajudar poden convertir-se en mentores. Per participar en el programa en qualsevol d’ambdues modalitats, cal escriure un correu electrònic a promocioeconomica@svh.cat o trucar al 93 680 71 00.

Last update 07.08.2020 | 10:09