|
 

L'Ajuntament se suma a la convocatòria de concentració en rebuig de l'agressió sexual a una menor a Manresa

Divendres, 5 de juliol de 2019 a les 13:26
  • La Comissió 8M Estatal convoca mobilitzacions davant de tots els ajuntaments dilluns a les 18h
  • La Fiscalia acusa d’abusos sexuals i no d’agressió als sis joves de Manresa per violar per torns a una menor

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts se suma a la convocatòria de la Comissió 8M, que engloba col·lectius feministes d’arreu de l’Estat, en rebuig de l’agressió sexual a una menor a Manresa. La concentració és prevista per dilluns 8 de juliol davant de la Casa de la Vila a les 18 h.

Fiscalia veu abús i no violació

Aquest dimarts s’ha iniciat a la secció 22a de l’Audiència de Barcelona el judici contra sis joves acusats de violar per torns una menor de 14 anys a una fàbrica abandonada de Manresa al 2016. A més, hi ha un setè acusat d’haver-se masturbat mentre presenciava la violació. La Fiscalia de Barcelona acusa de delicte d’abusos sexuals continuats als sis joves i demana, en conseqüència, penes d’entre deu i dotze anys de presó a sis joves acusats d’haver violat, per torns, a una noia de 14 anys a una fàbrica abandonada de Manresa. L’acusació particular exercida per la víctima qualifica l’atac d’agressió sexual, al atendre que la menor va ser intimidada i sotmesa mitjançant violència.

Aquest judici arriba just després de la sentència del Tribunal Suprem al cas de la noia agredidaper un grup d’homes durant les festes de Sant Fermin de 2016, conegut com “la Manada”. Finalment, en aquest cas s’ha condemnat els acusats de violació múltiple davant de “la intimidació ambiental” que va patir la víctima, un concepte que recull la sentènciai que el Govern de l’Estat ja està estudiant introduir al Codi Penal.

Last update 05.07.2019 | 13:34