|
 

L'alcaldessa Maite Aymerich es reuneix a Suïssa amb institucions que promouen la democràcia directa

Divendres, 21 de setembre de 2018 a les 20:17

Una delegació d’alcaldes i alcaldesses de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) va poder conèixer diferents pràctiques locals sobre processos de democràcia directa i consultes populars

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, conjuntament amb una delegació d’alcaldes i representants municipals catalans, va viatjar aquesta setmana a Suïssa en una visita d’estudi sobre democràcia directa, organitzada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). La visita també va tenir com a objectiu denunciar la persecució judicial de representants locals per haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i defensar els drets civils i polítics.

La delegació de l’ACM es va reunir aquests dies amb dos responsables de l’Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides pels Drets Humans, Yulia Babuzhina i Marc Bojanic, per denunciar la persecució judicial contra alcaldes i alcaldesses que van aprovar una declaració política a favor de l'1-O. Més de 700 representants municipals van ser cridats a declarar per la Fiscalia General i alguns ho van fer com a investigats. De fet, Maite Aymerich va ser una de les primeres alcaldesses que van declarar davant la fiscalia, a la Ciutat de la Justícia.

En declaracions a Ràdio Sant Vicenç, Maite Aymerich va manifestar que a la recepció amb Yulia Babuzhina, havia explicat “el cas concret de la Tamara Carrasco, filla de Sant Vicenç dels Horts, que viu a Viladecans, i ha estat acusada de terrorisme”. Aymerich considera que aquesta ciutadana “també pateix la situació de repressió en la que vivim perquè no pot sortir de Viladecans, només té permís per anar a treballar a Barcelona però, en canvi, no té permís per venir a visitar la seva família a Sant Vicenç”. L’alcaldessa es pregunta “per quin motiu una persona està confinada al seu municipi i no pot anar a visitar la seva família?”

De la seva banda, el president de l’ACM, Baltasar Saldoni, considera que “com a alcaldes escollits democràticament, tenim el deure de defensar i respectar les decisions democràtiques i volem exercir-lo de manera lliure i sense amenaces”.

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts va assistir exclusivament a les trobades celebrades dilluns. La delegació de l’ACM va tancar el viatge dimecres amb una visita a l'alcalde de Berna i al Parlament suís.

L’ACM porta força temps estudiant noves fórmules de gestió local a nivell europeu per veure com es poden aplicar aquestes en l’àmbit municipal català. Fa poques setmanes, l’associació va visitar Escòcia per conèixer com gestionaven els esdeveniments culturals els ajuntaments de Glasgow i Edimburg.

Last update 21.09.2018 | 21:00