|
 

L'alumnat de 4t de Primària de l'Escola Sant Josep contribueix a la biodiversitat del parc del Pi Gros

Dimarts, 23 de juny de 2020 a les 08:45
  • Gràcies al projecte participatiu per instal·lar caixes niu, que han treballat durant aquest curs, han fet possible que diverses espècies d’ocell facin niu al nostre municipi

L’equip educador del Centre Mediambiental l'Arrel ha fet arribar un vídeo a l’alumnat de 4t de Primària de l’Escola Sant Josep per mostrar els resultats del projecte de caixes niu, que han treballat conjuntament durant aquest curs. Es tracta d’una iniciativa per fomentar la biodiversitat que els nens i nenes han realitzat al parc del Pi Gros, on hi van instal·lar 15 caixes als arbres per facilitar que els ocells hi fessin niu. Abans d’acabar el curs els tocava anar al parc a comprovar el resultat de les actuacions, però a causa de la Covid-19 no han pogut anar-ho a veure en persona.

En el vídeo s’agraeix la implicació dels nens i nenes, afirmant que la tasca que van fer té un valor molt important per la biodiversitat dels parcs i les ciutats, i s’hi mostra com dins de les caixes hi ha hagut diversos ocells que hi han posat ous i fins i tot s’hi veuen pollets ja crescuts. L’equip d’Arrel explica que dels 15 nius instal·lats, en 13 hi ha hagut ocupació d’ocells de diverses espècies de pardal i de mallerenga.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras , lamenta que a causa de la crisi sanitària els infants no hagin pogut anar al parc a observar els resultats, tot i això els agraeix molt la participació. La regidora explica que “ aquest projecte tan vivencial acosta l’alumnat al medi ambient a través del seu entorn més immediat. Els infants viuen de prop i amb molta emoció com és el cicle de vida dels ocells, un procés apassionant que els ajuda a entendre la importància de cuidar la fauna i la flora dels nostres parcs ”.

L’alumnat s'inicia amb aquest projecte a l'estudi dels ocells, tot realitzant una recerca d'informació sobre les espècies més habituals del nostre entorn i sobre les caixes niu, combinant sessions autònomes amb d'altres guiades per una persona experta. L’alumnat col·labora per fer un inventari de les caixes niu presents al parc del Pi Gros i en construeixen de noves. En el procés prenen consciència de la importància de conservar les zones verdes i fomentar la biodiversitat urbana. El projecte és una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Last update 23.06.2020 | 09:17