|
 

Les aules d'estudi apleguen 248 persones usuàries a la recta final del curs

Dijous, 26 de juliol de 2018 a les 12:57
  • La franja d’edat predominant és de 16 a 19 anys.

Les aules d’estudi de la Biblioteca Municipal Les Voltes van comptabilitzar 820 usos durant els mesos de maig i juny, quan van prestar servei en horari ampliat, que inclou nits i caps de setmana. Aquests usos provenen de 248 persones diferents.
Gairebé el 72% de les persones usuàries passen a les aules d’estudi fins a 2 hores 30 minuts.
La majoria d’usuaris de les aules d’estudi són de Sant Vicenç dels Horts, tot i que també n’hi ha d’altres localitats properes, com Torrelles, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Castelldefels i Barcelona. Hi predominen les dones, que representen el 58,8% de les persones usuàries. Pel que fa a les edats, són majoria els usuaris d’entre 16 i 19 anys, seguits de la franja d’edat compresa entre els 20 i els 25 anys.
Els estudiants que més freqüenten les aules d’estudi cursen ADE, Magisteri, Enginyeria industrial i batxillerat. En aquest sentit, majoritàriament estudien a la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.
El dia de màxima assistència d’usuaris va ser el diumenge 10 de juny, amb 54 persones en horari de matí i tarda. L’horari preferit és el de tarda i nit (fins a la 1h), amb un 56,6% d’assistència, seguit dels caps de setmana, amb un 33%.

Aules d’estudi durant tot el curs

El servei d’aules d’estudi ha esdevingut permanent a la Biblioteca Municipal Les Voltes, durant aquest curs, tots els matins de dilluns, dimarts, dijous i divendres, amb l’ampliació puntual a les nits i els caps de setmana en temporades d’exàmens. El servei permanent d’aules d’estudi en horari matinal van començar a funcionar el 19 de desembre de 2017. Des d’aleshores, segons les dades recollides fins al 24 de juliol de 2018, han fet servir aquest servei 506 persones.
Pel que fa al perfil d’usuaris, contràriament al que passa en l’horari nocturn, durant el matí hi ha més presència de nois (54,3%) que de noies (45,6%). L’usuari en edat universitària és el més constant al llarg de tot l’any, de manera que els estudiants d’entre 20 i 25 anys representen el 49,2% dels usuaris de les aules d’estudi permanents, seguits per la franja d’edat dels 16 als 19 anys (32,8%).
El mes amb més assistència va ser el juny (179 persones), seguit del gener (99) i el maig (94).
D’altra banda, la biblioteca tancarà per vacances del 6 al 19 d’agost. Fins aleshores, es manté el servei de les aules d’estudi en horari matinal i es reprendrà el 3 de setembre.

Last update 26.07.2018 | 12:58