|
 

L'Escola Mare de Déu del Rocio es constitueix en Comunitat d'Aprenentatge

Dimecres, 27 de març de 2013 a les 11:12

El projecte persegueix millorar el rendiment escolar i la convivència.

L’Escola Mare de Déu del Rocio han començat una nova etapa, ara constituïda oficialment en Comunitat d’Aprenentatge. Així ho van decidir per unanimitat el passat 9 de març, en una assemblea amb la participació de familiars, mestres, alumnes i voluntaris.

Ser Comunitat d’Aprenentatge implica obrir l’escola a la participació de les persones i entitats de l’entorn del centre, amb l’objectiu de millorar el rendiment escolar i les relacions interpersonals dels alumnes.

Ja fa dos anys que l’escola Mare de Déu del Rocio els grups interactius i les tertúlies literàries. En aquest temps, la millora dels resultats acadèmics ha estat evident: un 23% més d’alumnes han aprovat les competències bàsiques de llengua i prop d’un 26% més les de matemàtiques. Pel que fa als grups interactius, una cinquantena de voluntaris van a l’escola un cop per setmana i dinamitzen les classes de matemàtiques i llengua catalana. D’altra banda, a les tertúlies literàries es comenten obres clàssiques que els alumnes han llegit prèviament a casa.

Un cop constituïda en Comunitat d’Aprenentatge, ara l’escola comença la fase del “somni”, segons ha explicat la directora del centre, Belinda Siles, a Ràdio Sant Vicenç, on “tothom somnia l’escola que vol sense límits”, i a través de comissions sectorials es treballarà per convertir els somnis en realitat.

Last update 28.03.2013 | 11:15