|
 

L'exposició "SEAT 1950-1977. Arquitectura de la repressió" al Forn Romà durant el mes d'octubre

Dimarts, 1 d'octubre de 2013 a les 20:30

La inauguració es farà el proper divendres 4 d’octubre a les 19 h.

Des del proper divendres fins al 31 d’octubre es podrà visitar l’exposició “SEAT 1950-1977. Arquitectura de la repressió” al Forn Romà (sota la Biblioteca Municipal Les Voltes). Organitzada per l’Associació Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT i pel Memorial Democràtic de la Generalitat aquesta exposició proposa un recorregut per un dels vessants menys coneguts de la història de la mítica fàbrica de producció d’automòbils de la Zona Franca de Barcelona: el control i la repressió sobre la seva població obrera. A més de commemorar que molts vicentins treballen o van treballar a la SEAT, una fàbrica estretament vinculada a la història i al teixit industrial del Baix Llobregat.

La inauguració tindrà lloc el proper divendres a les 19 h al Forn Romà, on hi intervindran el president del Memorial SEAT, Carles Vallejo; el president del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou, i l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras.

“SEAT 1950-1977. Arquitectura de la repressió” s’emmarca en el cicle anual d’exposicions ExpoForn 2013, i compta també amb una sèrie d’activitats programades per a l’exposició. D’aquesta manera el 18 d’octubre a les 19 h es realitzarà la projecció del documental de Tania Ballo sobre l’ocupació de SEAT i el 24 d’octubre es presentarà el fons fotogràfic de SEAT de l’Arxiu PSUC (ANC) sota el títol “Seat: Memòria fotogràfica de la transició”. Així mateix l’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 17 a 20 h i dissabtes, de 10 a 13 h.

Last update 01.10.2013 | 20:32