|
 

Més de 200 persones es manifesten a la plaça de la Vila per defensar el català com a llengua vehicular a les escoles

Dilluns, 12 de setembre de 2011 a les 14:33

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Consell Escolar s’adhereixen al manifest promogut per la plataforma Somescola.cat. Professors, pares, alumnes, entitats, representants polítics i vicentins a títol individual s’han manifestat aquesta tarda davant les escales de la casa consistorial.

Sota el lema “Per un país de tots, l’escola en català”, la plataforma Somescola.cat havia convocat aquesta tarda concentracions simultànies a tots els municipis de Catalunya, coincidint amb el primer dia del curs escolar. L’objectiu és demostrar l’oposició a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que qüestiona el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.

El consistori i el Consell Escolar del municipi han mostrat així el seu suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que representa, i han convidat tots els docents del municipi, associacions de mares i pares i altres entitats relacionades amb l’educació i l’ensenyament a fer costat al model d’escola actual.

L’Ajuntament i el Consell Escolar s’han adherit també a la plataforma Somescola.cat, que aglutina entitats, institucions i persones que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.

Algunes de les entitats promotores de la plataforma són els sindicats majoritaris del sector, l’Associació de Mestres Rosa Sensat, el Centre Unesco Catalunya – Unescocat, la FAPAC i Òmnium Cultural, entre d’altres.

Last update 19.09.2018 | 14:17