|
 

Miguel Comino: "De la crisi de la Covid-19 sortirem amb l'esforç de totes i de tots"

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 18:46
  • L'alcalde de la ciutat agraeix l'esforç dels agents econòmics i socials i dels grups polítics signants del pacte de ciutat
  • El document, que s'ha signat avui al Molí dels Frares, recull més de 100 mesures per a la reconstrucció social i la reactivació econòmica

Govern Municipal, grups polítics i diversos agents econòmics i socials de la ciutat han sumat esforços per acordar un pacte de ciutat, que té com a principal objectiu la reconstrucció social i la reactivació econòmica del municipi . El document s'ha debatut en diverses reunions telemàtiques i en el si del Consell Econòmic i per l'Ocupació, ha aconseguit un ampli consens i finalment s’ha signat avui a l’edifici municipal del Molí dels Frares.

Es tracta d’un full de ruta amb més de 100 actuacions i un doble objectiu: d'una banda, acompanyar les persones que poden quedar en situació de major vulnerabilitat i, de l'altra, afavorir la reactivació i la transformació de l'economia com més aviat millor. El document es revisarà quan sigui necessari i s'adaptarà a la realitat de cada moment.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , ha agraït l’esforç de totes les persones, institucions i entitats que han treballat per pactar el document i ha assegurat que “Sant Vicenç dels Horts signa avui, oficialment, un pacte vital, d’un ampli consens, per lluitar contra els efectes de la COVID-19 ”.

El pacte és fruit d’un consens ampli

El pla compta amb el suport de PIMEC, Unió de Botiguers, Sant Vicenç Suma, Unió d'Empreses, AEBALL, CCOO, UGT, els Salesians, Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote i Centre Diari Sant Josep, a més de Govern Municipal i diversos grups polítics. El document es va aprovar en el ple municipal extraordinari de juliol , amb els vots a favor de PSC – Sant Vicenç en Positiu, Ciutadans i Sant Vicenç en Comú Podem, mentre que Junts x Sant Vicenç es va abstenir.

En aquest sentit, Comino ha manifestat: “El nostre compromís és el de continuar treballant perquè hi sigui tothom. És el moment de la unitat, el moment en què tothom s’impliqui en el present i en el futur de Sant Vicenç dels Horts” . L’alcalde ha recordat que “ es tracta d’un document flexible, que s’adaptarà a la realitat de cada moment i que romandrà obert a noves aportacions, a sumar com més visions, millor. Perquè d’aquesta crisi sortirem amb l’esforç de totes i de tots ” i ha fet referència a les previsions del Banc d’Espanya, segons les quals fins el 2022 no es tornaran a registrar els nivells de treball i economia previs a la pandèmia.

Mesures per donar suport a les persones i el teixit econòmic

En el pacte es proposen diverses actuacions a portar a terme, algunes de les quals l’Ajuntament ja ha endegat atès la seva urgència. Es preveuen mesures socials per afavorir l’accés a un habitatge digne, suport a les persones grans, suport a les persones i famílies víctimes de violència, acompanyament en el dol, assessorament en temes de consum, ajudes a l’educació i l’oci, suport a la cultura i les entitats, etc.

Per altra banda, també recull un seguit d’accions en matèria econòmica , com per exemple mesures per a la recuperació de l’ocupació i l’atenció a les persones desocupades, per a la recuperació del comerç presencial i altres serveis i establiments, i per a les persones autònomes, entre d’altres. Podeu consultar el document sencer en aquest enllaç .

Al costat de la ciutadania i empresariat des del primer dia

En els primers mesos de crisi, l'Ajuntament ja va posar en marxa un pla de xoc per lluitar contra els efectes de la pandèmia , valorat pel Govern Municipal en 1,5 milions d'euros. En aquell moment, per exemple, es van reformular contractes municipals, fet que va evitar un important nombre d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació. També es van contractar, entre altres actuacions, les desinfeccions de les residències de gent gran i del centre Can Pujador. El consistori també va garantir el pagament a proveïdors i va posar en marxa un servei d’assessorament per facilitar finançament i ajudes a les empreses i personal autònom.

 

Last update 16.07.2020 | 18:54