|
 

Paco Rodríguez és el nou titular d‘Ocupació, Promoció Econòmica, Comerç i Indústria

Divendres, 22 de març de 2013 a les 10:31

El regidor, de Junts x Sant Vicenç, va prendre possessió del càrrec en el Ple Municipal celebrat ahir. •Els acomiadaments i la greu situació per la que passen treballadors de diferents empreses del municipi, com Círculo de Lectores, Tallers Graells i Ciments Molins, va ser el tema principal de les intervencions del públic assistent. •L’alcalde, Oriol Junqueras, i regidors de govern han visitat aquest migdia els treballadors de Tallers Graells que es concentren davant la fàbrica.

Paco Rodríguez és el nou regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica, Comerc i Indústria de Sant Vicenç dels Horts, després que ahir prengués possessió del càrrec en el Ple. Rodríguez, que substitueix en el càrrec Josep Sagristà, ha estat regidor d’ERC en anteriors mandats i és l’actual president de la secció local del partit.

Propostes de resolució

En la sessió d’ahir es van presentar dues amb caràcter d’urgència sobre el mateix tema: la situació dels treballadors i treballadores de l’administració de la Generalitat de Catalunya. Una, la presentaven conjuntament els grups del PSC i ICV-EUiA. L’altra la va presentar Junts x Sant Vicenç. Les mocions coincideixen en tots els acords a prendre, amb la diferència que Junts x Sant Vicenç condiciona “demanar al govern de la Generalitat que faci marxa enrere en la decisió de suprimir una paga extra als treballadors i treballadores de la Generalitat” al fet que el govern espanyol situï el sostre de dèficit en 2,1%.

L’Ajuntament mediarà en la difícil situació que viuen una trentena de treballadors de Graells

El Ple celebrat ahir va comptar amb les reivindicacions en primera persona de treballadors del municipi que han estat acomiadats o que estan passant per una situació laboral molt complicada. És el cas dels treballadors de Tallers Graells, que no cobren el sou des de l’octubre i l’empresa tampoc no els acomiada, així que no poden gestionar la prestació d’atur.

Els treballadors es concentren a diari a l’entorn de l’empresa, al polígon Les Fallulles, i allà els ha visitat aquest migdia l’alcalde, Oriol Junqueras, acompanyat per Paco Rodríguez, nou regidor d’Ocupació, Promoció Econòmica, Comerç i Indústria, i pels tres tinents d’alcaldia (Cati Mestres, Petri García i Jordi Soto).

L’Ajuntament ha ofert als treballadors un parell de carpes, cadires i taules, per aportar una mínima comoditat a les seves reivindicacions al carrer, així com posar a l’abast dels treballadors els mitjans de comunicació públics municipals per explicar la situació que viuen. L’equip de Govern també ha manifestat la seva voluntat de mediar amb la direcció de l’empresa per intentar resoldre el conflicte el més aviat possible, com ja va fer en conflictes laborals anteriors d’empreses vicentines, com Rotocayfo i Fercable.

 

Last update 28.03.2013 | 11:09