|
 

El Ple d'abril començarà els passos necessaris per construir la residència de gent gran

Dijous, 20 d'abril de 2017 a les 08:33

La reordenació urbanística que es preveu aprovar amb la modificiació del Pla General Metropolità estalviarà a les arques municipals 10 milions d’euros en expropiacions.

El Ple municipal del mes d’abril tindrà un marcat sentit urbanístic. És previst aprovar provisionalment una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que permetrà endreçar zones verdes i d’equipaments. Això permetrà desenvolupar alguns projectes de gran abast, com ara la futura residència de gent gran, que es construirà al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Aquest terreny està considerat zona verda i cal transformar la seva qualificació urbanística en zona d’equipaments públics. Al Ple també es votarà una modificació pressupostària de diners de romanent que serviran per redactar el projecte bàsic de la residència, informes i plecs de condicions, uns tràmits imprescindibles per posar en marxa el projecte. L’Ajuntament encarregarà la redacció d’aquests documents al Consorci de Salut de Catalunya.

Més enllà del cas concret de la futura residència, la modificació del PGM permetrà endreçar els usos urbanístics de Sant Vicenç dels Horts a l’entorn del Parc del Pi Gros i potenciar aquest pulmó verd del municipi. Aquestes modificacions urbanístiques arriben després de llargues negociacions amb els propietaris afectats, ja que l’Ajuntament estava obligat a expropiar aquestes zones verdes. Finalment s’ha arribat a una solució alternativa segons la qual els propietaris particulars cedeixen al consistori aquestes zones verdes i, a canvi, se’ls permet un aprofitament urbanístic pel mateix valor. Els acords assolits estalviaran a les arques municipals més de 10 milions d’euros en expropiacions.

Al Ple d’aquest mes també es votarà l’aprovació inicial del Pla director de la xarxa d’aigua potable fins al 2021. El Pla ha estat redactat per l’empresa UTE Aigües de Sant Vicenç dels Horts, la concessionària dels serveis. Un cop aprovat pel Ple, el Pla se sotmetrà a informació pública durant 30 dies i la ciutadania podrà presentar-hi al·legacions.

A l’ordre del dia del Ple també hi ha cinc propostes de resolució presentades pels grups municipals i els regidors no adscrits. Podeu consultar l’ordre del dia al document adjunt.

Dret de paraula

En aplicació del Reglament de Participació Ciutadana, al final del Ple, la ciutadania i les entitats tenen dret de paraula limitat a cinc minuts per intervenció i tres minuts de rèplica a la resposta que doni el consistori.

D’altra banda, dins de l’ordre del dia, la ciutadania i les entitats també poden intervenir en els punts que els suposin una afectació o interès directe. En aquest cas, les persones interessades han de registrar la seva sol·licitud al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), justificant l'afectació del punt en qüestió, abans de les 14 h del dia anterior al Ple municipal.

El Ple començarà aquest dijous, 20 d’abril, a les 19 h a la Casa de la Vila i ho podreu escoltar en directe a Ràdio Sant Vicenç ( www.radiosvh.info i 90.2 FM) i a l’ACA Sant Vicenç TV (canal 21).

Informació relacionada

Ple municipal

Ordre del dia Ple ordinari abril 2017
Last update 20.04.2017 | 08:51