|
 

Propostes d'escriptors vicentins per Sant Jordi 2013

Dilluns, 22 d'abril de 2013 a les 15:59

Joaquim Pastor, Jordi Boladeras, Santi Balmes i José Antonio Agudo, entre els autors locals més destacats per la Diada del llibre i la rosa. 

Joaquim Pastor
Després de l’èxit assolit amb El cant de la mallerenga , que transcorria a Sant Vicenç dels Horts, Joaquim Pastor ens trasllada ara ben lluny, a la Xina del segle III aC, a través del seu nou títol La crida del llibre de bambú (Bambú, febrer 2013, col·lecció Grans Lectors).
Situat en temps de la dinastia Qin, aquest relat d’aventures s’adreça a nois i noies a partir d'onze anys, està protagonitzat per un noi d'onze anys, Lu Xun, que no va a l’escola i viu amb el seu avi, pastor i cal·lígraf, que li fa de mestre i li transmet l'amor per la lectura i l'escriptura. Però la vida plàcida de l'un i l'altre queda estroncada quan l'avi és capturat pels soldats de l'emperador i obligat a treballar a la Gran Muralla Xinesa. Lu Xun haurà de vèncer multitud de perills per tornar-lo a veure.
La crida del llibre de bambú es pot adquirir a les llibreries del municipi i a la pàgina web de Bambú (www.editorialbambu.com).

Jordi Boladeras
Altre dels autors destacats és Jordi Boladeras, autor dels llibres de poesia Versos dispersos , Llibre d'arribades , No ho sé i La pell de l’aire ; de les novel·les L’intrusista i El calabrès d’Erill , i del llibre de contes Negra llet de l’alba . A més, té un gran nombre de contes editats en llibres col·lectius i ha publicat poemes en revistes diverses.
Boladeras, a més, està d’enhorabona perquè aquest cap de setmana ha guanyat dos premis: d’una banda, el Premi de Narrativa Curta Vila de Begur, amb el conte Les lleis de la reflexió , i de l’altra, l’Englantina d’Or als Jocs Florals de Lliçà de Vall, amb dos sonets que són un cant d’amor a la pàtria catalana. Les lleis de la reflexió explica la vida d’un home capaç de matar amb la mirada.
En els últims mesos, Boladeras també ha guanyat el Premi Francesc Castells, dels Jocs Florals de Calella, amb un poema inspirat en un quadre de Joaquim Mir, que es troba al museu del monestir de Montserrat.
L’escriptor vicentí també ha quedat segon als premis de Narrativa Curta del Puig de Santa Maria (València), amb l’obra Transamor a Helsinki .

Santi Balmes
El conegut cantant de Love of Lesbian, Sant Balmes, també triomfa al món de la literatura. A final de 2012, Balmes va publicar la seva primera novel·la, ¿Por qué me comprasteis un 'walkie talkie' si era hijo único? , i ja el primer mes va ser èxit de vendes. El llibre, editat per Principal de los Libros, es pot adquirir a diverses llibreries de Sant Vicenç i també a la Casa del Llibre, entre d’altres establiments.
Balmes també ha reeditat enguany el seu llibre de contes Jo mataré monstres per tu , de l’editorial Principal de los Libros. Amb aquesta ja són set les edicions d’un llibre que explica entretingudes històries sobre com fer-se un io-io amb una aranya o què passaria si tots els monstres decidissin saltar a la vegada.

José Antonio Agudo
Lágrimas de celofán , de José Antonio Agudo, és l’altre títol destacat d’un escriptor vicentí. Aquesta obra va quedar finalista del Premio Fernando Lara de Novela 2011 i es va publicar l’any passat. Lágrimas de celofán descriu el trastorn de personalitat d’una jove i reflexiona sobre els límits entre realitat i deliri.
Agudo també va ser finalista del Premio Éride 2010 amb la novel·la El laberinto de la memoria.

Last update 22.04.2013 | 16:44