|
 

Prova pilot d'emprenedoria a l'escola Sant Josep

Divendres, 8 de novembre de 2013 a les 13:17

L’alumnat de 5è crearà una cooperativa, dins del programa “La cultura emprenedora a l’escola” de la Diputació de Barcelona. L’Escola Sant Josep és l’únic centre vicentí que participa en aquest projecte. L’objectiu és que l’any que ve s’hi pugui sumar una altra escola.

Crear dues cooperatives i vendre els productes que facin ells mateixos és un dels reptes que aquest curs tenen per davant els alumnes de 5è de l’Escola Sant Josep. L’activitat s’emmarca en el programa “La cultura emprenedora a l’escola”, impulsat per la Diputació de Barcelona. El programa va començar l’any passat i ja compta amb 53 escoles, entre elles la Sant Josep, que s’estrena aquest curs.

L’objectiu és treballar valors, capacitats i hàbits vinculats a l’emprenedoria, com ara l’observació, la creativitat, la responsabilitat, la perseverança, la cooperació, la presa de decisions i el treball en equip, entre d’altres.

Els alumnes s’encarreguen de gestionar totes les fases del projecte, des de la creació de la cooperativa, a l’elecció del producte, el disseny, la comunicació i la venda al mercat local. De manera lúdica, l’alumnat desenvolupa així capacitats emprenedores, a la vegada que manté contacte amb entitats i altres agents socials de l’entorn.

En aquest procés, rebran el suport del departament d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

 

Last update 08.11.2013 | 13:51