|
 

Sant Vicenç dels Horts augmenta els espais cardioprotegits

Dijous, 12 de juliol de 2018 a les 14:54

• S’han instal·lat tres nous desfibril·ladors automàtics a la casa de la vila, la Foneria i el Molí dels Frares
• Els aparells van acompanyats de plans de formació per a treballadors municipals, campanyes de sensibilització i accions a les escoles

 

L’Ajuntament ha ampliat de cinc a vuit els edificis municipals que disposen de desfibril•ladors externs automàtics (DEA). A més, la Policia Local també compta amb un equip DEA en un dels cotxes patrulla. Tot plegat busca incrementar els espais cardioprotegits i evitar morts sobtades. Els DEA detecten l’activitat elèctrica cardiovascular anormal o no efectiva i generen una descàrrega elèctrica per reprendre l’activitat normal de l’òrgan.
Les malalties cardiovasculars són una de les primeres causes de mort a nivell mundial. L’Organització Mundial de la Salut xifra el nombre de morts sobtades per malaltia cardiovascular al 2015 en 17,7 milions de persones arreu del món. La majoria d’aquestes morts es produeixen fora de l’àmbit sanitari i les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen, en gran part, d’un reconeixement precoç i de les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

 

Vuit edificis municipals amb DEA

La implantació dels DEA va començar als equipaments esportius: els camps de futbol municipals de La Barruana i de La Guàrdia, el Poliesportiu Sant Josep, la piscina d'estiu La Blava i l'escola d'adults Garrosa. Ara, també n’hi haurà a l’Ajuntament, el Molí dels Frares i La Foneria. Els desfibril·ladors no només donen servei a treballadors i usuaris d’aquests equipaments públics, sinó que també es poden fer servir en activitats populars que es facin al voltant dels edificis esmentats.

Com a novetat respecte els anteriors aparells, els nous desfibril•ladors permeten el monitoratge de l'estat del DEA via wifi o telefonia 3G per fer-ne seguiment continuat. A més, la instal•lació dels aparells anirà acompanyada d'un pla formatiu per treballadors municipals. També és previst impulsar campanyes de sensibilització a la població i activitats a les escoles en matèria de primers auxilis. A més, l’aplicació de Seguretat Ciutadana de la Policia Local incorporarà pròximament la ubicació de tots els DEA i informació de servei per poder fer-los servir.

Last update 12.07.2018 | 15:00