|
 

Sant Vicenç dels Horts engega la conversió al cotxe elèctric

Dimarts, 26 de juny de 2018 a les 14:00

• S’instal·laran quatre punts de càrrega i ja es bonifica l’impost de circulació als propietaris de vehicles elèctrics, que també poden aparcar gratis a la zona blava.
• A més, l’Ajuntament ha comprat el primer vehicle elèctric de la flota municipal.

 

Al llarg d’aquest any, l’Ajuntament realitzarà la conversió del municipi per fomentar l’ús del cotxe elèctric. És previst instal•lar quatre punts de càrrega per a aquests vehicles: un de càrrega ràpida al Polígon del Molí dels Frares, un de càrrega semiràpida al carrer Comerç i un de càrrega normal davant de l’estació de FGC de Sant Vicenç, instal•lat per l’empresa d’aigua SOREA. També hi haurà un punt de càrrega lenta en una ubicació encara per definir.


Les característiques de cada punt de càrrega són:
- Ràpida: carrega el vehicle en uns 20 minuts. És el més semblant a una benzinera convencional, adient per espais de pas on pugui ser utilitzat per vehicles en ruta.
- Semiràpida: carrega el vehicle en unes 2 hores. Està pensat per a entorns comercials i altres espais on es pot carregar el vehicle mentre es fa alguna activitat.
- Normal: carrega el vehicle en unes 8 hores. Està pensat per estacionaments prolongats, per flotes de vehicles d’empresa i per ús domèstic.

El punt de càrrega ràpida del Molí dels Frares és un dels primers que s’estableixen a un polígon industrial de l’entorn de Sant Vicenç dels Horts i, acompanyat d’altres mesures, pot ajudar a fomentar el canvi de flotes de les empreses instal•lades en aquesta zona. El punt de càrrega semiràpida estarà molt a prop de les zones comercials i de restauració del poble. El propi Ajuntament vol liderar la conversió del cotxe elèctric a Sant Vicenç dels Horts i ja ha adquirit el primer vehicle elèctric de la seva flota, que s’utilitza pel servei de correu intern i funcions similars. També és previst que les properes adquisicions de vehicles per part de la Policia Local incorporin aquesta tecnologia.

Matricular un vehicle elèctric té beneficis
En la mateixa línia de fomentar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i reduir les emissions de CO₂ per part dels vehicles privats, el consistori ha posat en marxa bonificacions per als propietaris de vehicles elèctrics:
• El total de l’Impost de Circulació dels titulars de vehicles elèctrics purs (BEV), vehicles elèctrics híbrids endollables d’autonomia superior a 40 km (PHEV) o vehicles de pila de combustible. També es bonificarà el 100% de la taxa als propietaris de vehicles elèctrics d’autonomia estesa (REEV), amb el distintiu corresponent d’etiqueta blava de 0 emissions.
• El 50% de l’Impost de Circulació pels titulars de vehicles amb etiqueta ECO expedida per Trànsit. Es tracta dels vehicles híbrids endollables d’autonomia inferior a 40 km, vehicles híbrids no endollables (HEV) i vehicles propulsats per gas natural (GNC i GNL) o gas liquat de petroli (GLP).
• A més, els vehicles amb etiqueta 0 emissions ja poden aparcar a la zona blava de manera gratuïta.

Entre altres avantatges, els vehicles elèctrics redueixen l’emissió de C0₂, tenen preus similars als convencionals, molta autonomia i un manteniment més simple. L’eficiència i la conducció sense marxes també són característiques a tenir en compte en aquest tipus de vehicles.

Last update 26.06.2018 | 15:02