|
 

Sant Vicenç dels Horts inicia el procés participatiu per definir un Pacte Local per l'Educació

Dilluns, 17 de desembre de 2018 a les 12:55
  • El Pacte Local per l'Educació busca construir una mirada compartida pel que fa a l'educació al nostre municipi, posant en el centre de tot els infants, els joves i les seves famílies

Aprofitant la dinàmica de treball en xarxa que fa anys que està consolidada a Sant Vicenç i en la línia de l’estratègia “Educació 360 – Educació a Temps Complert" difosa arreu de Catalunya, des de l’Ajuntament es fa un pas endavant i es fa la proposta de construir un Pacte Local per l’Educació tenint amb compte tots els actors implicats. Una eina que inclogui i posi en valor tot allò que ja es fa a la ciutat i que, d’altra banda, orienti cap a uns objectius comuns en tots els àmbits educatius. L’objectiu principal és garantir la igualtat d’oportunitats, l’èxit educatiu i la convivència al municipi.

A finals de novembre es va donar el tret de sortida a la iniciativa amb la primera sessió de treball amb els centres educatius. Des d’ara i fins el febrer, es faran diferents sessions amb tots els agents implicats per acabar de definir un projecte educatiu compartit. Per a la conducció i dinamització d’aquest procés participatiu, el Departament d’Educació de l’Ajuntament compta amb la col·laboració d’un expert en comunitat i educació, Jordi Collet, professor titular de sociologia de l’educació a la Universitat de Vic.

L’element clau d’aquest Pacte Local per l’Educació de Sant Vicenç dels Horts és el procés participatiu per construir-lo. És fonamental comptar amb la participiació i la implicació dels centres educatius, les associacions de mares i pares, els partits polítics, els sindicats i les entitats socieducatives del municipi, entre d’altres agents educatius tant de l’àmbit formal com no formal.

Per arribar a aquest objectiu s’han plantejat diverses sessions de treball en tres àmbits:

- Àmbit formal amb centres educatius

- Àmbit no formal amb els agents socioeducatius de Sant Vicenç dels Horts

- Àmbit de polítiques educatives amb partits polítics i sindicats

 

Last update 17.12.2018 | 15:14