|
 

Sant Vicenç dels Horts participa al IV Fòrum de Ciutats de la Comissió Europea, organitzat a Porto

Dilluns, 3 de febrer de 2020 a les 08:30

L’alcalde, Miguel Comino, ha compartit experiències i projectes en l’àmbit del desenvolupament sostenible amb dirigents locals d’altres ciutats europees

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, va assistir al IV Forum de Ciutats (Cites Forum 2020), que va tenir lloc els dies 30 i 31 de gener a Porto, a Portugal. L’esdeveniment està organitzat per la Comissió Europea i la Direcció General de Política Regional i Urbana (DGRegio) i, enguany, el lema era “Junts construïm un futur urbà sostenible”. Aquesta cita anual aplega dirigents de l’àmbit europeu, nacional i local amb l’objectiu de compartir fites comunes, experiències i reflexionar sobre les futures orientacions del desenvolupament urbà en el marc de la política de cohesió europea pel període de finançament de 2021-2027.

Durant els dos dies, l’alcalde va tenir l’oportunitat d’intercanviar experiències i reptes amb altres alcaldes i alcaldesses de ciutats europees i conèixer de primera mà projectes per implementar a Sant Vicenç dels Horts. En aquest sentit, Comino assegura que el municipi “ha d’internacionalitzar-se”. “Hem d’obrir les portes i mirar també cap a Europa, compartir amb altres ciutats els nostres reptes actuals: millorar l’habitatge social, impulsar el comerç local de proximitat i la qualitat de l’ocupació, així com apostar per polítiques d’envelliment actiu i contra la soledat de la gent gran”, remarca el batlle vicentí. Dos dels reptes que Comino apunta com a fonamentals per Sant Vicenç dels Horts són “aconseguir un municipi amb una mobilitat sostenible” i “ser energèticament eficients”, apunta l’alcalde. En aquest sentit, Comino assegura que des de l’Ajuntament s’aposta per un futur per Sant Vicenç dels Horts que ha de ser “obligatòriament sostenible, urbà i integrat”, amb un espai públic “de qualitat”, segons exposa el batlle de la ciutat.

Entre d’altres qüestions, al IV Fòrum de Ciutats es van compartir experiències i projectes relacionats amb l’agenda urbana de la Unió Europea, la transició a l’economia circular, els problemes de la ciutadania per accedir a l’habitatge o la igualtat d’accés als serveis públics. Alhora, la trobada internacional va servir per donar a conèixer les línies de finançament europees a l’abast dels municipis i ciutats per tirar endavant projectes que tinguin a veure amb el desenvolupament urbà i la sostenibilitat.

Last update 02.02.2020 | 21:42