|
 

Sant Vicenç dels Horts participa per primer cop a les Jornades Europees del Patrimoni amb el Forn Romà

Dilluns, 30 de setembre de 2013 a les 12:13

L’equipament ha estat el representant de Sant Vicenç dels Horts a les Jornades Europees del Patrimoni, celebrades aquest cap de setmana. L’alcalde i historiador, Oriol Junqueras, va oferir dissabte una visita guiada a aquest jaciment i sala d’exposicions.

D’aquesta manera, els visitants van conèixer els usos que se li donen al Forn Romà per dinamitzar la cultura del territori i ser un element identificatiu del municipi. A més, el Forn Romà ha mantingut les seves portes obertes al públic durant tot el cap de setmana.
L’experiència del Forn Romà ja s’havia explicat divendres en un entorn especialitzat, com són les VII Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat, celebrades a la Colònia Güell. L’arxivera municipal, Roser Calpe, va participar en una taula rodona, al costat d’altres municipis, amb una ponència sobre El patrimoni al servei dels serveis públics.
Sota el títol El patrimoni cultural generador d’activitat econòmica, el focus de les jornades enguany ha estat la capacitat que tenen els recursos patrimonials d’un territori per generar activitat econòmica. Alguns exemples demostren com una vinculació ben plantejada entre el patrimoni i el turisme, o una bona aposta per fer del patrimoni un element amb plena funcionalitat en la vida de pobles i ciutats, poden esdevenir claus per a una nova dimensió del patrimoni com a generador d’activitat econòmica.
Les Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat es fan amb la col•laboració del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, els ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. En aquesta edició, també, s’ha creat un blog on s’han anat introduint àgilment continguts relatius a les jornades.
El Consell d'Europa va crear les Jornades Europees del Patrimoni l'any 1991 i Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició. Ajuntaments, governs locals, entitats i agrupacions culturals d'arreu d'Europa són els encarregats d'organitzar activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.

Last update 30.09.2013 | 12:32