|
 

S'inicia l'exposició fotogràfica sobre la cara oculta de la SEAT

Dijous, 10 d'octubre de 2013 a les 12:35

En l’acte d’inauguració, el passat 4 d’octubre, l’alcalde, Oriol Junqueras, va remarcar la importància d’apropar a les noves generacions vicentines el passat polític de l’antiga fàbrica de la Zona Franca.

Fins al 31 d’octubre, es podrà veure al Forn Romà (sota la Biblioteca Municipal Les Voltes) l’exposició “L’Arquitectura de la repressió. SEAT (1950-1977)” amb la qual el creatiu Lluís Danès ha volgut plasmar la importància de la fàbrica de la Zona Franca com a eina de repressió franquista i també com a centre de mobilització obrera i sindicalisme en els anys posteriors.

Sota el lema “tot té dues cares”, una versió itinerant de l’exposició ha anat apropant-se a diferents localitats del Baix Llobregat pròximes a la SEAT. No només s’hi podran veure fotografies, sinó també composicions i utensilis de treball utilitzat pels obrers, entre d’altres propostes.

Tant l’alcalde, Oriol Junqueras, com el President del Memorial Democràtic SEAT, Carles Vallejo, i el President del Memorial Democràtic de Catalunya, Jordi Palou, van remarcar la importància de realitzar iniciatives com aquesta exposició per recordar a les noves generacions els esdeveniments de la nostra memòria històrica.

Carles Vallejo va cloure l’acte d’inauguració recordant alguns dels vicentins que havien format part de la plantilla de la mítica fàbrica i que havien estat compromesos amb la lluita antifranquista, com el difunt Rufino Vas, destacat sindicalista i regidor del PSUC en el primer ajuntament democràtic de Sant Vicenç dels Horts.

Last update 14.10.2013 | 11:37