|
 

Tornen els Patis Oberts i els Tallers d'Estudi Assistit

Dissabte, 19 d'octubre de 2019 a les 10:05
  • L’Ajuntament renova el conveni amb les entitats socioeducatives que desenvolupen projectes de millora de l’èxit escolar

A partir del 4 de novembre es posen en marxa un curs més els projectes socioeducatius de Patis Oberts i els Tallers d’Estudi Assistit. L’Ajuntament i les entitats vicentines Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote, Fundació Trab-or i Fundació Maria Auxiliadora han renovat el conveni anual per reforçar diferents programes per a la millora de l’èxit escolar, els processos de transició escola treball i la cohesió social de la comunitat educativa.

La regidora d’Educació, Patricia Higueras, ha explicat que «aquest conveni és el fruit de dues dècades de treball i d’estreta col·laboració entre els centres educatius, l’Ajuntament, i aquestes quatre entitats socioeducatives locals, amb l’objectiu de donar una millor atenció als i les estudiants i aconseguir així l’èxit educatiu i la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves».

El projecte de Patis Oberts té com a finalitat promoure temps de convivència entre infants i joves i pares i mares tot facilitant-los aquests espais dels centres escolars en un horari no lectiu, promovent que puguin realitzar activitats d’oci i esportives al mateix barri. Per la seva banda els Tallers d’Estudi Assistit es duen a terme en horari extraescolar per ajudar l’alumnat a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, afavorir una actitud positiva envers l‘aprenentatge i col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques.

La novetat d’aquest curs es troba en la posada en marxa de nous tallers d’acompanyament a joves que cursen estudis postobligatoris (de 16 a 20 anys), que es duen a terme en el marc del Pla Pilot “Plans Educatius d’Entorn 0-20” que es duu a terme enguany a Sant Vicenç dels Horts.

També es posarà en marxa el projecte Kausay, adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys, amb l’objectiu d’acompanyar els i les joves que no es veuen capaços de sostenir la formació d'un curs escolar, però que tenen el neguit per continuar formant-se i tenen clar que necessiten ser acompanyats en aquest procés, i que per diverses circumstàncies no compleixen els requisits per entrar en altres programes.

A més d’aquestes iniciatives, a l’antiga escola Mare de Déu del Rocío es posarà en marxa la Biblioteca Oberta, que ofereix els serveis d’aula d’estudi i d’espai per a fer treballs en grup, tramitació del carnet de la Biblioteca Les Voltes, préstec de llibres, reserva d'ordinadors i altres activitats.

 

Last update 19.10.2019 | 10:25