|
 

Un documental de Tania Ballo i el fons fotogràfic de l'Arxiu del PSUC clouran l'exposició sobre SEAT

Divendres, 18 d'octubre de 2013 a les 10:09

Els dos actes estan previstos pel dimecres 30 d’octubre a les 19 h al Forn Romà, al costat de Biblioteca Municipal Les Voltes.

L’acte de cloenda de l’exposició L’Arquitectura de la repressió: SEAT (1950-1977) arrencarà amb la projecció del documental de Tania Ballo Seat, model de lluita obrera , que servirà per commemorar el 42è aniversari de l’ocupació de la mítica fàbrica.

Seguidament, es presentarà el fons fotogràfic de la fàbrica, amb imatges de Pérez Molinos i Jordi Soteras que formen part de l’Arxiu del PSUC. Amb aquestes fotografies també es vol recordar el vicentí Rufino Vas Pulido, treballador de SEAT, destacat sindicalista i regidor del PSUC en el primer ajuntament democràtic de Sant Vicenç dels Horts.

El responsable d’estudis del Memorial SEAT, Francesc Prieto Rius, i l’arxiver del PSUC, Marià Hispano, intervindran en ambdues activitats per tancar l’exposició que ha servit per mostrar als vicentins el nou sindicalisme nascut a la fàbrica de la Zona Franca, convertit en un model de lluita antifranquista per a la classe treballadora.

Last update 18.10.2013 | 10:30