|
 

Un treball de l’institut Frederic Mompou guanya el Premi de Recerca Jove que atorga la Generalitat

Dilluns, 8 d'abril de 2013 a les 10:34

És el tercer guardó que recullen les alumnes Laura Pérez i Laura Rubio amb un treball sobre escumes i bombolles de sabó fet el curs passat.

Ja són a la Universitat, però Laura Pérez i Laura Rubio continuen recollint els fruits de la bona feina feta al batxillerat amb el treball de recerca “Escumes i bombolles de sabó: aproximació a algunes de les seves propietats físiques”, tutoritzat pel professor Joan Alberich. El passat 23 de març van recollir Premi de Recerca Jove que atorga la Generalitat als millors treballs de recerca científica dels alumnes de secundària, en una cerimònia celebrada a l’Auditori de Barcelona i presidida pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.
Les dues exalumnes del Frederic Mompou ja tenen experiència en recollir premis amb aquest treball: l’any passat van aconseguir una distinció al premi Ramon Llull, atorgat per la Universitat del mateix nom, i una menció al Premi Poincaré, de la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC.
Els Premis de Recerca Jove han reconegut enguany 84 alumnes i 11 centres de secundària. S’hi han presentat 244 treballs realitzats per 311 alumnes. Aquests guardons volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, batxillerat o cicles formatius conjuntament amb el professorat. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.
Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent.

Last update 08.04.2013 | 10:36