|
 

Una patrulla antiicendis vigilarà a l'estiu els espais forestals del municipi

Dilluns, 22 de juny de 2020 a les 12:23
  • El dispositiu, format per dues persones, també informarà al veïnat perquè col·labori en la prevenció dels focs a l’entorn natural

Una patrulla antiincendis vigilarà els espais forestals del municipi fins a l’1 de setembre, en el marc del Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals (PVI 2020), finançat per la Diputació de Barcelona i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. La finalitat principal és evitar els incendis als boscos i, en cas de produir-se, limitar-ne els seus efectes.

Un vehicle identificat com a PVI recorrerà les zones de Sant Vicenç dels Horts que limiten amb els boscos, així com les de poblacions veïnes (Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat). En el seu itinerari vigilaran l’espai natural i també informaran al veïnat perquè col·labori en la prevenció dels focs a l’entorn natural.
Col·laboració ciutadana

La regidora de Medi Ambient, María Peláez , fa una crida a la “col·laboració ciutadana, que sempre és clau i encara més a l’hora de cuidar dels boscos i les zones de muntanya” . I afegeix: “Aquesta patrulla, conjuntament amb l’aprovació fa unes setmanes del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2020-2025, ens permet encarar l’estiu amb més recursos per preservar el nostre entorn natural” .

La patrulla del PVI desenvoluparà accions informatives amb el veïnat, a qui explicarà quines mesures cal prendre per evitar riscos d’incendi al bosc. També desenvoluparà accions dissuasives i d’anticipació, per evitar l’inici dels focs forestals.

 

Last update 22.06.2020 | 12:24