|
 

La poesia en clau feminista i el projecte 'Ciutat en Vers', protagonistes del calendari 2019

Divendres, 4 de gener de 2019 a les 13:32

Dotze poemes il·lustren les pàgines del calendari que edita l’Ajuntament i que aviat es repartirà a totes les cases de Sant Vicenç dels Horts. Són obra de dotze poetesses que han participat en el Festival Internacional Horts de Poesia i que ara il·luminen els diferents mesos amb cavalls que galopen, castells que s’ensorren, amors que tenen gust de pipes o pedres que callen un secret remot...

“La veu de les dones, tan silenciada pel sistema patriarcal, es revela alliberada en forma de poema i dialoga amb il•lustracions fetes per artistes locals”, destaca l’alcaldessa, Maite Aymerich, en la presentació. Aquest format de calendari municipal, dedicat a una temàtica concreta cada any, ha esdevingut tot un referent a les llars vicentines.

El calendari 2019 és possible gràcies al projecte transversal “Ciutat en Vers”, una iniciativa conjunta dels impulsors del Festival Internacional Horts de Poesia i l’Ajuntament del nostre poble. “Ciutat en Vers” va néixer al 2018 per apropar el gènere poètic a tothom, de manera que els versos ens interpel•lin en el nostre dia a dia. 

Set edicions

Aquesta és la setena edició d’un format de calendari que es dedica a una temàtica vinculada amb el poble. La publicació es reparteix a totes les cases, a diferents edificis municipals i durant els dies de La Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica.

•  Projecte “Ciutat en Vers” (2019)

Curiositats i llegendes locals (2018)

Gastronomia (2017)

Patrimoni arquitectònic (2016)

Barris (2015)

Costums i tradicions (2014)

Personalitats vicentines (2013)

 

Poemes a murs i escales

Guardonat amb el X Premi al Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, el projecte “Ciutat en Vers” escampa la poesia per diferents indrets del municipi: les marquesines del bus, els aparadors de les botigues, els edificis municipals.... I aquest 2019 s’enfilarà també per diferents murs i escales dels nostres barris.

“Ciutat en Vers” és la conseqüència natural de la gran activitat poètica que hi ha al nostre municipi, amb cites tan consolidades com el Concurs Literari Narcís Lunes, el projecte M’agrada llegir o el Festival Horts de Poesia.

 

 

Last update 25.02.2019 | 12:13